DOLAR 32,5615
EURO 34,9979
ALTIN 2.435,97
BIST 9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Ünlü Türk Güzellerin Doğal Bakım Sırları

15.11.2019
A+
A-

Geçen haftaki yazılarımdan birinde zaman tanımayan Hollywood starlarının doğal bakım ve güzellik formüllerinden bahsetmiştim. 

Bugünkü yazım ise ülkemizin sevilen yüzleri ile ilgili… Bakalım bizim güzel ve yetenekli ünlülerimiz günlük, haftalık ve aylık bakım rutinlerinde hangi doğal ürünlere yer veriyor?

Ceyda Düvenci ile başlayalım mı? Güzel sanatçı, yüz ve cilt bakım ürünlerinde tamamen doğala yöneldiğini ifade etmiş. Saç bakımında da kimyasal içermeyen doğal bir şampuan tercih ediyormuş. 

Pınar Altuğ, gece uyumadan önce kirpik diplerine tatlı badem yağı sürüyormuş. 

Gerçekten de tatlı badem yağı, içeriğindeki A, B ve E vitaminleri sayesinde tırnakların, kirpiklerin ve saçların hızla ve sağlıkla uzamasını sağlıyor. Yanı sıra, kirpiklerde maskara kullanımının yol açtığı hasarları en aza indirgiyor ve dökülmelerle savaşıyor. Tırnakları güçlendirip kırılmaları engelliyor.

Tatlı badem yağı, vücut masajı için de son derece şifalı. Dinlendirici, kas gevşetici, yatıştırıcı, yenileyici, kırışıklık karşıtı etkileri uzun vadede son derece memnuniyet verici.  

Pınar Altuğ, toniklerin gözenekleri sıkılaştırırken başka zararlara yol açtığının farkına varmış olsa gerek ki, bunun yerine gül suyu ve salatalık kabuklarından yararlanıyormuş.

Gül suyu öyle bir şifa kaynağı ki, kimyasal içerikli, pahalı toniklere emin olun ki hiç gerek yok!

Gül taç yapraklarının damıtılması ile elde edilen bu doğal tonik, sentetik toniklerle kıyaslanamayacak kadar çok fayda sağlıyor.

Ciltteki renk farklılıklarını minimuma indiriyor. Cildi besleyerek erken yaşlanmanın önüne geçiyor. Yağ salgısını dengeliyor, gözenekleri temizliyor, aynı zamanda sıkılaştırıp sivilce oluşumunu önlüyor. Cilt elastikiyetini arttırıyor, baş ağrılarını azaltıyor, serinletiyor.

Kokusu ise aromaterapik etkiler sağlayarak stresi azaltıyor, rahatlama sağlayıp zihni açıyor ve uykuya geçişi kolaylaştırıyor. 

Gördüğünüz gibi, faydaları sayısız… Üstelik tamamen zararsız ve ucuz!

Yalnız, 1. kalite, %100 doğal gül suyu satın aldığımızdan emin olalım. 

Gelelim Pınar Altuğ‘un diğer doğal bakım rutinlerine; Geceleri kendi yaptığı doğal kremi kullanıyor ve ayda bir-iki kez hamama gidip kese ve masaj yaptırıyormuş.

Kese ve lif, ölü derilerden arındıran, hücre yenileyen, kan dolaşımını hızlandıran, selülit oluşumunu durduran ve gözenekleri derinlemesine temizleyen, sağlıklı bir uygulama. Fakat gözenekleri sıkıştırmak için ardından çok soğuk olmasa da ılık su ile duş almayı unutmayın. Ayrıca çok sık kese yapmak da cildin koruyucu tabakasına zarar vererek pekçok cilt hastalığına davetiye çıkarıyor. Haftada bir, en fazla iki haftada bir uygundur. 

Nefise Karatay da gül suyunun şifalı ve serinletici etkilerini sentetik toniklere tercih edenlerden… 

Şimdi sıra Aydan Şener‘de… Güzelliğiyle yıllara meydan okuyan sanatçı, maydonozu bir miktar su ile kaynatarak kendi doğal toniğini elde ediyormuş. Gerekmedikçe makyaj yapmıyormuş, aynı zamanda pirinç suyu ve limon suyu gibi doğal malzemelerle maskeler yapıp uyguluyormuş. 

Defne Samyeli, cilt ve saç bakımı için susam yağı, kirpik dipleri için ise tatlı badem yağı kullanıyormuş. 

Susam yağı güneşten koruyucu etkileri de bilinen doğal şifa ve güzellik kaynaklarından biri. Saçlar için de mucizevî bir nemlendirici. Dilerseniz saç kreminizin içine bir miktar ekleyerek kullanabilirsiniz. Yüz için de, bir pamuğa bir-iki damla damlatarak uygulayabilirsiniz. 

Özge Özpirinçci kantaron yağı kullanıyormuş. Bu mucize yağ, kırışıklıkları önlemek, lekeleri, yara izlerini gidermek, cildin esnek ve sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlamak konusunda adeta bir savaşçı.

Ünlü oyuncu rutin bakımlarında da doğal kremleri tercih ediyor, soda ve limon buz küpleri ile cildinin sıkılaşmasını sağlıyormuş. 

Serenay Sarıkaya, zeytinyağı, yumurta ve badem yağından oluşan maske ile saç bakımı yapıyormuş.

Bu maskenin formülü şöyle;

– 2 tatlı kaşığı badem yağı

– 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

– 1 yumurtanın sarısı

Maske saçta 1 saat bekletildikten sonra yıkanıyor. 

Sibel Can‘ın gür ve bakımlı saçlarının sırrı, haftada bir kez uyguladığı, nane ve çay yaprakları ile formüle edilmiş saç bakım kremiymiş. Duruladıktan sonra hindistan cevizi yağı uygulayarak saç bakımını tamamlıyormuş. 

Çağla Şıkel, saç bakımı için badem yağı kullanıyormuş. Kendisinin selülit oluşumunu engelleyici bir formülü de varmış;

– 10 damla biberiye yağı

– 5 damla kekik yağı

– 5 damla portakal yağını karıştırarak bacaklarına uygulamak! 

Yüzüne ise argan yağı uyguluyormuş. Biz argan yağını daha çok saç bakımında kullanıyorduk ama cilt bakımı için de mucizevî etkilere sahip. İçeriğindeki A ve E vitaminleri doğal ve sağlıklı bir nem dengesi sağlıyor. 

İpek Tanrıyar da saçlarına argan yağı ve zeytinyağı sürerek bakımını sağlayanlardan. Aynı zamanda limonu salataya sıktıktan sonra kabuklarını ve posasını ellerine sürüyormuş. 

Sinem Öztürk nemlendirici kremine gül yağı ekliyor, sabah akşam kullanıyormuş. 

Gül yağının ne kadar etkili bir bakım ajanı olduğunu geçen haftaki yazılarımdan birinde sizlere anlatmaya çalışmıştım. İşte o yazımın linki;

https://www.sacitaslan.com/gulu-seven-yagini-surer-yazisi-506449

Yeşim Salkım yüzünü zeytinyağı sabunu ile yıkıyormuş. Gece yatarken de acıbadem kremi sürüyormuş.

Seray Sever, bir yumurtanın sarısı, bal, zeytinyağı veya badem yağından oluşan doğal maskeyi yüzüne uyguluyormuş. 

Sinem Kobal, saçlarına ylang ylang yağı sürüyor, 30 dakika beklettikten sonra yıkıyormuş. Bitkisel yağlarla cilt bakımı yapıyor ve düzenli olarak güneş kremi kullanıyormuş.

Bal ve yaş maya maskesi de kullandığı doğal formüllerden biriymiş. 

Maya, hani şu çöreklerde, poğaçalarda kullandığımız yaş maya, yüksek oranda protein ve B6 vitamini içerdiğinden cildi yenilerken yağ dengesini koruyor. Kırışıklıkların giderilmesini sağlayarak yaşlanma etkilerini geciktiriyor. 

Deniz Seki ve Özge Özberk Türk kahvesinin telvesi ile yüz peelingi yapıyorlarmış.

Bu peeling gerçekten çok etkili, çünkü kafein gözenekleri açıyor ve cildi besliyor. Göz altındaki ve yüzdeki şişlikleri alıyor. Daha sıkı bir ciltle birlikte, genç bir görünüm kazandırıyor. 

Şebnem Schaffer, bir çay kaşığı yoğurt ve bir çay kaşığı çekilmiş üzüm çekirdeği ile yüzüne maske uyguluyormuş. 

Üzüm çekirdeği, antioksidan etkileri nedeniyle çok etkili bir yaşlanma karşıtı ajan… Yağı da çekirdekleri gibi, aynı amaçla kullanılabilir. 

Arzum Onan, tamamen doğal içerikli ürünleri tercih ediyormuş.

Gülben Ergen, yüz bakımı için bal maskesi kullanıyor, 15 dk bekletip ılık su ile yıkıyormuş.

Bal gerçekten mucize gibi bir besin… Direkt olarak yüze sürülebileceği gibi başka bileşenlerle de biraraya getirilip uygulanabilir. Aynı zamanda kusursuz bir güzellik ve bakım ürünü… Cildi ölü hücrelerden arındırıyor, nemlendirip sebum dengesini sağlıyor. Anti-aging etkilerinin yanı sıra, sivilceler ve lekeler için de antiseptik özelliği sebebiyle tedavi edici nitelikte… 

Siz de kendi bakım rutinlerinize doğal yağ ve ürünleri eklemeye başladınız mı? 

Bu kadar çok güzel kadın yanılıyor olamaz! 🙂

Güzellik, bakım ve doğal kozmetiğe dair merak ettiğiniz konular, sorular, iletmek istediğiniz bilgiler, doğal sağlık, güzellik ve bakım önerileriniz varsa lütfen aysen@mayanatural.com.tr e-posta adresime yazın. 

Doğayla, sevgiyle kalın. Sağlık ve güzellik ‘En Doğal Hakkımız’ 

Ayşen Baloğlu / Yazar & Yaşam Koçu

http://www.mayanatural.com.tr

http://www.instagram.com/mayanatural.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.