DOLAR 32,5876
EURO 34,8072
ALTIN 2.505,62
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Ünlü baterist Asım Ekren vefat etti

26.04.2021
A+
A-

Kıbrıs’ta yaşayan Ekren, 2011 yılında lenf kanserine yakalanmıştı.

70 yaşındaki müzisyen bir süredir tedavisi için İstanbul’da bulunuyordu.

Asım Ekren, İstanbul Gelişim Orkestrası’nda Garo Mafyan, Atilla Özdemiroğlu, Uğur Başar, Selçuk Başar ile birlikte çalıştı.

1990’lı yıllarda Kültür Bakanlığı’nın ‘Devlet Modern Folk Müzik Topluluğunda’ pek çok müzisyen ile müzik çalışmalarıma devam etti.

2009 yılında piyanist Cengiz Özdemir ve bas gitarist Eylem Pelit ile birlikte modernize edilmiş Türk Halk Müziği ezgilerini enstrümantal olarak yorumladığı ‘Folkestra’ isimli bir grup kurdu.

Asım Ekren, ilk evliliğini Selçuk Başar’ın kız kardeşi Asuman Başar’la yapmıştı. Çiftin bu evliliğinden dünyaya gelen Binnaz ve kendisi gibi müziği seçen Mert adında iki çocuğu var.

Ardından Ekren, Mari Güngörmez ile nikah masasına oturmuştu.

22 Temmuz 1985 tarihinde Başbakan Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal’la evlenen Asım Ekren, 1990 tarihinde boşanmıştı. İkilinin bu birlikteliğinden Yağız ve Halil Uğur adında iki oğlu bulunuyor.

Ekren, 12 Mart 1990 tarihinde eski nişanlısı Selma Güneri ile evlenip, 1992 yılında boşanmıştı. 

İkili, tekrar aynı yıl nikah masasına oturmuş ancak 1994’de yine yollarını ayırmıştı.

Ünlü baterist, son olarak 1997 yılında Semra Ekren ile dünyaevine girmişti.

SacitAslan.com olarak Asım Ekren’e Allah’tan rahmet; ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.