DOLAR 32,3997
EURO 34,7865
ALTIN 2.407,56
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Uniswap, SEC ile Yasal Mücadelesine Devam Ediyor

Uniswap, kripto dünyasında önemli bir yere sahip olan merkeziyetsiz bir borsadır. SEC ile yaşadığı yasal mücadele hakkında detaylı bilgi edinmek için bu içeriği okuyun.

13.04.2024
A+
A-

Son günlerde Uniswap, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile karşı karşıya kaldı ve bu durum altcoin piyasasında sert düşüşlere neden oldu. SEC’in başlattığı soruşturmanın ardından Uniswap tokenleri değer kaybetti ve piyasada genel bir çöküş yaşandı. Ancak Uniswap CEO’su Hayden Adams, SEC ile devam eden yasal mücadelede umutlu olduğunu belirtti.

Hayden Adams: “Davayı Kazanacağız”

Hayden Adams:

Hayden Adams, yaptığı açıklamalarda SEC ile süren davayı kazanacaklarından emin olduklarını belirtti. SEC’in Uniswap’in arayüzlerini bir komisyoncu gibi mi kullanıp kullanmadığını sorguladığını ancak mahkemenin benzer bir durumu Coinbase için reddettiğini vurguladı. Adams, Uniswap’in de bu konuda haklılığını kanıtlayacağını düşünüyor.

Adams ayrıca UNI tokenlerinin menkul kıymet olup olmadığı konusunda da endişelerin yersiz olduğunu savunarak Uniswap’in şeffaf ve düzenleyici kurallara uygun bir şekilde faaliyet gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, Uniswap Labs ile token sahipleri arasında herhangi bir sözleşmeye dayalı bir ilişkinin olmadığının altını çizdi.

Uniswap, SEC ile Yasal Mücadelesine Devam Ediyor

Uniswap protokolünün kayıtsız bir menkul kıymetler borsası olarak işlev görüp görmediği konusunda da açıklamalarda bulunan Adams, Uniswap Labs’in protokolü kontrol etmediğini ve merkezi olmayan bir yapıda açık kaynak kod yayınlamanın borsa işletmek anlamına gelmediğini belirtti.

Adams, davada alınacak kararların Uniswap’in ötesinde tüm kripto endüstrisini etkileyebileceğini ve düzenleyicilerin kripto teknolojisinin dönüştürücü gücünü anlamaları gerektiğini vurguladı. Bu nedenle, daha nüanslı bir düzenleyici yaklaşımın önemli olduğunu düşünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.