DOLAR 32,3652
EURO 34,9611
ALTIN 2.325,56
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar: “İnşallah VAR sistemini 1. Lig’de daha ileri kademeye götürürüz”

31.03.2021
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2022-2023 sezonundan itibaren Video Yardımcı Hakem Sistemi’nin TFF 1. Lig’de de uygulanmasına karar verdi. TFF’nin aldığı bu kararı İhlas Haber Ajansı’na değerlendiren Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar, “Süper Lig’de başlaması taşların yerine oturmasında bir nebze iyi oldu. Bu aşamadan sonra TFF 1. Lig’de de daha güzel şekilde kullanırız inşallah” cümlelerine yer verdi.

“Süper Lig’de denenmesi bizim için iyi oldu”

Süper Lig’de VAR kararlarının birçok tartışmaya yol açtığının hatırlatılması üzerine Başkan Aksar, “Nihat Bey’in bahsettiği gibi VAR hakemlerini yetiştirmeye çalışıyorlar. Bunu daha iyi kullanmak için gerekli tedbirleri aldılar. Süper Lig’de denenmesi bizim için iyi oldu. Bizde de biraz daha ileri kademeye götürürüz inşallah VAR sistemini” şeklinde konuştu.

“Zaman içerisinde düzelir hepsi”

VAR sisteminin uygulanmaya başlamasıyla yeni hakemlerin görev almaya başlayacak olmasının saha içi ve Video Yardımcı Hakem kararlarını etkileyip etkilemeyeceğini de değerlendiren Tarık Aksar, “İlk başta etkilese bile bunlar düzene girer. Hakemler gözden kaçırdığı, göremediği şeylerde büyük ihtimalle VAR sisteminde yanılmıyorlar. Ufak tefek yanılmalar olsa dahi zaman içerisinde düzelir hepsi” ifadelerini kullandı.

Uygar Aydın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.