DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Uluslararası Tutuklamalar ve Geri Gönderimler: Kırmızı ve Ulusal Bültenlerle Aranan Şahıslar Türkiye’ye Getirildi

Uluslararası tutuklamalar ve iadeler: Kırmızı ve Ulusal Bültenlerle arananlar Türkiye’ye getirildi, suçlularla mücadelede önemli gelişmeler

02.11.2025
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 9 kişi ile ulusal düzeyde aranan 2 kişinin Gürcistan, Almanya, Arnavutluk ve Belçika üzerinden Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. Bakanlık, ilgili ülkelerle koordineli olarak yürütülen çalışmalar sonucunda yakalanan şahısları şu şekilde duyurdu:

GÜRCİSTAN’da bulunanlar: A.A., R.A., Ö.İ., R.O., Z.Y., G.Y., E.L., U.Ç. (kırmızı bültenle uluslararası arama kaydı bulunanlar) ve S.V., A.G. (ulusal seviyede arananlar).

ALMANYA’da kırmızı bültenle arananlar: Z.Y., G.Y., E.L., U.Ç. (illerin ve suç tiplerinin ayrıntılarıyla).

ARNAVUTLUK’ta: U.Ç. (hırsızlıklar, konut dokunulmazlığını ihlal etme gibi suçlardan aranan şahıslar) ve T.C. (uluslararası arama kaydı bulunanlar) ile ilgili süreç tamamlandı.

BELÇİKA’da: T.C. (dolandırıcılık ve ilgili suçlar) ve S.V. (uluslararası) ile arama kararları sürdürüldü.

Koordineli çalışmalar, Adalet Bakanlığı görevlileri, İl Jandarma, KOM ve Narkotik Daire Başkanlıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol- Europol Daire Başkanlığı’nın işbirliğiyle yürütüldü. Ülkeler arası işbirliği ve titiz operasyonlar sayesinde haklarında arama kararı olan şahıslar yurtdışında tespit edilerek Türkiye’ye iadeleri sağlandı.

İlgili birimlerin ortak açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık ve Kooperatif Yöneticilerinin Kooperatif Faaliyeti Kapsamında Dolandırıcılık suçlarından aranan A.A. Gürcistan’da, Kasten Öldürmeye Teşebbüs suçundan aranan R.A. Gürcistan’da, İş Yerinde Silahla Yağmaya Teşebbüs, Silahla Geceleyin Yağma, Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Taşıma, Silahla Tehdit gibi suçlardan aranan Ö.İ. Gürcistan’da; Çocuğun Cinsel İstismarı ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçlarından aranan R.O. Gürcistan’da, Silahla Birden Fazla Kişi ile Konutta Geceleyin Yağma suçundan aranan Z.Y. Almanya’da; Kasten Öldürme suçundan aranan G.Y. Almanya’da, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti suçundan aranan E.L. Almanya’da; Tasarlayarak Öldürme, Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma, Taşıma veya Bulundurma suçlarından aranan U.Ç. Arnavutluk’ta; Hırsızlık (2 kez), Nitelikli Olarak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme (2 kez), Mala Zarar Verme (2 kez), İşyeri Dokunulmazlığını İhlal Etme suçlarından aranan T.C. Belçika’da; Dolandırıcılık, Mühür Bozma, Vergi Usul Kanununa Muhalefet, 1072 Sayılı Kanuna Aykırılık suçlarından aranan S.V. Gürcistan’da ve Dolandırıcılık, Güveni Kötüye Kullanma, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, Hırsızlık suçlarından aranan A.G. Gürcistan’da yakalanarak ülkemize iade edilmiştir.”

Yapılan çalışmalarla yakalanan tüm şahısların ülkelerine iadeleri sağlanmış olup, Emniyet ve Adalet Bakanlığı yetkilileri, bu süreçte emeği geçen herkesi tebrik etti. Bakan Yerlikaya, hangi bültenle aranırsa aranılsın, nerede olursa olsun suçluların yakalanıp Türkiye’ye getirilmeye devam edileceğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.