DOLAR 32,2852
EURO 34,6790
ALTIN 2.403,67
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Uluslararası Dünya Müzeler Günü’nde müzeler ücretsiz

18.05.2022
A+
A-

Bugün Uluslararası Müzeler Günü…

Türkiye Gazetesi’nden Murat Öztekin’in haberine göre dünya kültür mirasının korunması maksadıyla Uluslararası Müzeler Konseyi tarafından bütün dünyada kutlanan özel günün bu seneki teması “Müzelerin Gücü” olacak.

Türkiye’deki 50 müze ise bugünkü “Avrupa Müzeler Gecesi” faaliyeti çerçevesinde, mesai bitiminden gece yarısına kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

O müzeler arasında İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve İzmir Arkeoloji Müzesi de yer alıyor.

Müzeler bugün çeşitli faaliyetlere de ev sahipliği yapacak.

İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde saat 14.00’te “Müze-i Hümayun’dan 2023’e Müzelerimiz” adlı panel ve sergi açılışı düzenlenecek.

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezinde ise “Beyoğlu Müzeleri ve İstanbul Kültür ve Turizmine Katkıları” isimli panel tertiplenecek.

Yapı Kredi Müzesi ise bugünden itibaren “Ölümsüz Yüzler” adlı sergiye ev sahipliği yapmaya başlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.