DOLAR 32,5870
EURO 35,0160
ALTIN 2.457,67
BIST 9.765,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Uluslararası Af Örgütü Covid-19 Nedeniyle Ölen Sağlık Çalışanı Sayısını Açıkladı

11.09.2020
A+
A-

Aynı zamanda, Uluslararası Af Örgütü, pandemi süresince vaka ve ölüm oranlarının yüksek seyrettiği ABD’de 1.077 ve Brezilya’da 634 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini; vaka oranlarının son aylarda hızla arttığı Güney Afrika’da 240, Hindistan’da ise 573 sağlık çalışanının da koronavirüs kaynaklı öldüğünü tespit etti.

AF ÖRGÜTÜ: SARSICI BOYUTLARDA BİR KRİZ VAR

Uluslararası Af Örgütü Ekonomik ve Sosyal Adalet Birimi Direktörü Steve Cockburn konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, ‘7 binin üzerinde kişinin, başkalarının hayatını kurtarmaya çalışırken ölmesi, sarsıcı boyutlarda bir krizdir. Güvenli bir iş ortamında çalışmak her sağlık çalışanının hakkıdır. Bu kadar yüksek sayıda kişinin nihai bedeli ödüyor olması bir skandal’ dedi.

Cockburn, ‘Pandeminin başlangıcından bu yana aylar geçmesine rağmen Meksika, Brezilya ve ABD gibi ülkelerde sağlık çalışanları halen korkutucu oranlarda hayatını kaybediyor. Güney Afrika ve Hindistan’da ise vakaların hızla artması, tüm devletlerin harekete geçmesi gerektiğini gösteriyor’ ifadelerini kullanarak, sözlerini şu şekilde devam etti:

‘Sağlık çalışanlarının kendi hayatlarını tehlikeye atmadan çalışmalarını sürdürebilmesi için yeterli ölçüde koruyucu ekipmana sahip olmasını sağlamak adına küresel iş birliği şart.’

TEMMUZ AYINDA 3 BİNİN ÜZERİNDEYDİ

Uluslararası Af Örgütü, Temmuz ayının 13’ünde yayınladığı raporda, 3 binin üzerinde sağlık çalışanının koronavirüs kaynaklı hayatını kaybettiğini tespit etmişti. Koronavirüs vakalarının birçok ülkede hızla artmaya başlaması ve yeni veri kaynaklarının oluşmasıyla birlikte bilgiler güncellendi. Af Örgütü verilerine göre, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının en yüksek sayılara ulaştığı ülkeler şöyle: Meksika 1,320, ABD 1,077, Birleşik Krallık 649, Brezilya 634, Rusya 631, Hindistan 573, Güney Afrika 240, İtalya 188, Peru 183, İran 164 ve Mısır 159.

Veri toplamakta kullanılan farklı yöntemler ve sağlık çalışanı tanımının ülkelere göre değişiklik göstermesinden dolayı sayılar doğrudan bir kıyaslamaya izin vermeyebilir. Aynı zamanda, bu sayıların, incelenen ülkelerin birçoğunda sağlık çalışanı ölümlerinin olduğundan az bildirilmesi sebebiyle gerçek sayıların çok altında olması ihtimali var.

İLİşKİLİ HABERLER The Batman Filmi Koronaya Takıldı

The Batman Filmi Koronaya Takıldı

Vaka Sayıları Artıyor! İşte Koronavirüs (Covid-19) Belirtileri

Vaka Sayıları Artıyor! İşte Koronavirüs (Covid-19) Belirtileri

Çin'de 25 Yeni Koronavirüs Vakası Tespit Edildi

Çin’de 25 Yeni Koronavirüs Vakası Tespit Edildi

Aile Hekimlerine Koronavirüs Sebebiyle Aylık 3 Bin TL Ek Ödeme

Aile Hekimlerine Koronavirüs Sebebiyle Aylık 3 Bin TL Ek Ödeme

İLİşKİLİ GALERİLER İnternet Altyapısı Koronavirüse Karşı Ne Durumda?

İnternet Altyapısı Koronavirüse Karşı Ne Durumda?

Koronavirüs Nedeniyle Görüşemeyen Filiz Akın ve İlker İnanoğlu Kavuştu

Koronavirüs Nedeniyle Görüşemeyen Filiz Akın ve İlker İnanoğlu Kavuştu

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Yeni Dövme Trendi: Koronavirüs

Yeni Dövme Trendi: Koronavirüs

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.