DOLAR 32,3744
EURO 34,9769
ALTIN 2.326,12
BIST 9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Ukrayna’da İlk Kovid-19 Aşısı Bir Doktora Yapıldı!

26.02.2021
A+
A-

Ukrayna’da ilk kovid-19 aşısı Doktor Yevgeniy Gorenko’ya yapıldı.

Ukrayna, geçtiğimiz günlerde AstraZeneca ve Hindistan’daki Serum Enstitüsü arasında yapılan anlaşma sonucu, CoviShield adıyla üretilen kovid-19 aşısını satın aldığını duyurmuş, 500 bin dozluk ilk kovid-19 aşısı teslimatını almıştı. Sağlık Bakanı Maksim Stepanov ise yaptığı açıklamada, aşıların öncelikli olarak sağlık personellerine vurulacağını açıklamıştı. 

Ülkede aşılamanın başlamasının ardından Çerkasi Bölgesi’nde görev yapan Doktor Yevgeniy Gorenko, Ukrayna’da kovid-19’a karşı aşılanan ilk kişi oldu. Çerkasi Valisi Aleksandır Skiçko yaptığı açıklamada, ‘Doktor Yevgeniy Gorenko ile tanışın. Ukrayna’da ovid-19 aşısını vurduran ilk kişi oldu. Kendisi, Çerkasi Bölge Hastanesi’nde kovid-19 tedavi bölümünde çalışıyor’ ifadelerini kullandı.  

Ukrayna, koronavirüs aşılarının piyasaya çıkmasının ardından aşıyı alabilmek için farklı ülkelerle uzun diplomatik görüşmeler gerçekleştirmişti. Aşıların uzun süre teslim edilmemesi tartışmalara yol açmış ve ilk teslimat tarihinin ne zaman olacağı tepkilere sebep olmuştu. 

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, yayınladığı bir video ile bu tartışmalara son noktayı koymuş, aşı alım anlaşması için birkaç gün önce Hindistan’a gittiğini ve Serum Enstitü tarafından üretilen ve CoviShield adıyla piyasaya sürülen korona virüs aşısının 500 bin dozunun, Ukrayna’ya doğru yola çıktığını açıklamıştı.  

Ukrayna’da toplam vaka sayısı 1 milyon 317 bin 694’e, toplam can kaybı ise 25 bin 461’e ulaştı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.