DOLAR 32,4923
EURO 34,9263
ALTIN 2.438,81
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: 22-25 milyon ton tahıl bloke edilmiş durumda

07.06.2022
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ülkedeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Zelenski, savaş nedeniyle 22-25 milyon tahılın bloke edilmiş durumda olduğunu aktardı.

Ukrayna Devlet BaşkanıZelenski, Ukrayna’da kutlanan Gazeteciler Günü dolayısıyla ülkedeki gazetecilerle bir araya geldi. Ukrayna’nın, kendisi için faydalı olmayacak bir sonuca ikna edilmeye çalışıldığını vurgulayan Zelenski, uluslararası toplumda savaşla ilgili yorgunluğun arttığını ve herkesin kendisi için yararlı bir sonuç istediğini söyledi.

Zelenski, Rusya ile savaşın sona ermesine yönelik henüz bir planın olmadığını belirterek, “Herhangi bir plan üzerinde müzakeremiz yok. Bu tür müzakereler bugün sıfır seviyesinde. Tabii ki herkes bizi, bizim için kesinlikle faydalı olmayan bir sonuca doğru mümkün olduğunca zorlamak istiyor” diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 104. gününde devam ediyor. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 104. gününde devam ediyor.

Azovstal’dan çıkarılan 2 bin 500’den fazla Ukraynalı askerin Rusya’da esir tutulduğunu da kaydeden Zelenski, tüm Ukraynalı esirlerin evlerine dönmeleri için çalıştıklarını söyledi.

TAHIL İHRACATI

Zelenski, tahıl ihracatına ilişkin müzakerelerin BM’nin yanı sıra Baltık ülkeleri ve Polonya ile sürdüğünü ancak yolun uzak olması nedeniyle bu güzergahın öncelikli olmadığını aktardı.

Ukrayna’nın Odessa limanları üzerinden her ay 10 milyon ton tahıl ihraç edebileceğini vurgulayan Zelenski, “Şimdi orada 22-25 milyon ton tahıl bloke edilmiş durumda, sonbaharda orada 75 milyon ton tahılımız olabilir. Ne yapacağız? Dolayısıyla limanlar olmadan yapamayız” dedi.

Zelenski, savaşta ölen Ukraynalı gazetecilerin ailelerine devlet nişanlarını takdim etti.​​​​

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

Twitter Facebook
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.