DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

UEFA’dan ligler hakkında yorumlama

23.05.2020
A+
A-

Salgının ilerlemesi üzerine takımlar bünyesinde yapılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testleri arasından pozitif vakaların çıkması nedeniyle de ligler tamamen ertelendi. Salgın spor camiasında gerginlik uyandırmaya devam ederken UEFA 55 ülkenin de katılımıyla telekonferans yöntemi ile bir görüşme yapma kararı aldı.

Spor haberi gündeminde olan bu toplantıda 2020 futbol takviminin nasıl olması gerektiği tartışılacak. Haber365 kadar edinilen bilgiye takriben bu kritik toplantıda Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ve aza ülkelerin liglerinin nasıl yapılması gerektiği tartışılacak.

Toplantıda farklı ligler hakkında hafıza alışverişi yapılacak olmasına ilaveten toplantı gündemi 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası olacak. Türkiye ve İtalya’nın açılış maçı ile 12 Haziran’da başlaması planlanan ligin ertelenip ertelenmeyeceği konusu toplantının en kayda değer maddesi olacak.

Haber365 kaynaklarından gelen başka bilgilere göre UEFA Başkanı Ceferin yaptığı açıklamasında Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nin en geç 3 Ağustos tarihinde bitmesini gerektiğinin altını çizdi. Final maçını son güne bırakabileceklerini dile getiren Ceferin, salgının kontrol altına alınması takdirde liglerin varsayım ettiklerinden daha erken başlayabileceğini duyurdu. Liglerin ardına kadar oynanması taraftarı olan Ceferin, herhangi bir lig koronavirüs salgını nedeniyle oynamama kararı alırsa, UEFA’nın bu konu hakkında hiçbir yaptırımının olamayacağını söyledi.

Bu salgın döneminde liglerin tekrar başlaması durumunda bile maçların sıhhat kurallarına uyulması için seyircisiz oynanmak zorunda olduğunu verilecek kararların insanların sağlığını düşünerek alınması gerektiğini söyleyen Ceferin “İnsanlar futbolu istiyor” dedi.

Ceferin’den kayda değer bir yorumlama da kimin şampiyon olacağı üstüne geldi. Lig yapılsa da yapılmasa da Liverpool’un bir şekilde kazanan duyuru edileceğini düşündüğünü söyledi. İlaveten spor haberi gündeminde olan başka bir tanımlama ise FIFA’nın ülkelerin aldığı sezonları geçersiz sayma fikrini yadırgamadığını açıklaması oldu. Oysa ülkelerin sağlık durumlarının düzelmesi durumunda böyle bir olayın yaşanmayacağı da belirtildi.

Kaynak : https://www.haber365.com.tr/spor-haberleri 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.