DOLAR 32,4969
EURO 34,5845
ALTIN 2.477,01
BIST 9.575,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Ucuz HomePod geliyor!

21.05.2018
A+
A-

Apple, akıllı hoparlörü HomePod ile aradığını bulamadı. Bu başarısızlık sonucunda görünen o ki şirket şimdi de ucuz HomePod modeli ile şansını denemek niyetinde. Öte yandan, ürün bu defa farklı bir marka ile karşımıza çıkabilir.

HomePod, Apple’ı üzdü!

Apple’ın Siri destekli akıllı hoparlörü HomePod’un, satış rakamları ile firmanın yüzünü güldürmediği ortaya çıktı. Peki, HomePod satışlarında son durum ne?

Ucuz HomePod, Beats markasını mı taşıyacak?

Apple’ın Tayvan tedarik zinciri içerisindeki ismi açıklanmayan bir kaynaktan alındığı belirtilen bilgiye göre, şirket ucuz HomePod çalışmalarına çoktan başladı. Ürünün bu defa Apple değil, şirketin çatısı altındaki Beats markasını taşıyabileceği de söylentiler arasında. Ürün, Beats HomePod mu yoksa farklı bir isimle mi gelecek tabii ki şu an için bilinmiyor.

Çıkışında 349 dolar fiyat etiketi taşıyan ve birçok ülkede piyasaya bile başlanmayan ürünün 2018 yılının ilk çeyreğinde 600 bin adet sattığını not olarak düşelim. Alexa ve Google Asistan tabanlı diğer takip akıllı hoparlörler ise 49 dolar civarlarına düşen fiyat etiketiyle neredeyse peynir ekmek gibi satıyor. Bu anlamda Apple rekabette pek de iyi bir tablo çizemedi diyebiliriz.

Mart ayından beri uygun fiyatlı HomePod versiyonu hakkında iddiaların sürdüğünü de unutmamak gerek. Ürünün tedarikçisinin MediaTek olacağı ve fiyat aralığının da orijinal modele göre 150-199 dolar daha az olacağı da söylentiler arasında.

Bazı iddialar ise bu seferki akıllı hoparlörün sadece Beats markası taşıyan ve AirPlay 2 destekleyen bir hoparlör de olabileceği yönünde. Yani Tayvanlı kaynağın ucuz HomePod ile Beats hoparlörü karıştırıyor olabileceği de düşünülüyor.

Apple ikinci nesil AirPlay teknolojisini 2017 yılında duyurmuştu. Bu teknolojinin desteklendiği Beats markalı yeni cihazlar da haliyle yolda. Diğer taraftan Apple, hala iOS 11 AirPlay 2 desteğini ise beta sürecinden çıkartamadı. AirPlay 2 destekli ürünlerin ise bu yıl içerisinde satışa çıkması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.