DOLAR 32,2660
EURO 34,7909
ALTIN 2.406,29
BIST 10.291,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Ücretsiz yazılım geliştirme uygulamaları! (Video)

02.08.2020
A+
A-

Artık yazılım dünyasıyla alakalı daha fazla içeriği sizlerle buluşturmaya başladık. Yazılım geliştirmek isteyen ancak yazılım işleminde hangi uygulamaları kullanacağını bilmeyenler bu video tam da size göre. Ücretsiz olması ve özellikleriyle dikkat çeken bu uygulamalar tam olarak kullanıcıların isteklerini karşılayabiliyor. Sözü daha fazla uzatmadan sizi video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler!

Programlama dünyasının olmazsa olmazları!

Yazılıma ücretsiz programlar ile başlamak istiyorsanız burada Microsoft‘un geliştirmiş olduğu Visual Stuido programı tam da size hitap ediyor. Yazılım dünyasında kullanıcıların yoğun bir şekilde kullandığı bu program istekleri tam olarak karşılayabiliyor. Microsoft’un yazılım geliştiricileri için program oluşturması oldukça güzel. Özellikle farklı farklı işlevlere sahip olan bu programlardan Visual Stuido Xcode hem az yer kaplaması hem de eklentileri sayesinde birden fazla yazılım diline sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Mobil tarafa bakacak olursak burada önereceğiz program ile hem uygulama geliştirebilirsiniz hemde oyun. Mobil bir oyun geliştirmek istiyorsanız iOS tarafında Microsoft’un Xcode programıyla, android tarafında ise Android Studio programlarını kullanmanız gerekiyor. Bu programlar ücretsiz ve basit bir yapıya sahip olmasından dolayı yazılım geliştiricileri tarafından fazlasıyla tercih ediliyor. Bunun yanı sıra her iki platforma da oyun üretebileceğiniz bir programda bulunuyor.

Yine Microsoft tarafından geliştirilen Xamarin uygulaması ile burada karşılaşıyoruz. Xamarin programında kodu yazdıktan sonra iOS kütüphanelerini kullanarak bir iOS çıktısı android kütüphanelerini kullanarak da bir android çıktısı alabiliyorsunuz. Xamarin sayesinde siz bir tane geliştirme yaparak iki platforma da ürün sunmuş oluyorsunuz.

Yazılım tarafında merak ettiğiniz diğer uygulamaları da bu video içerisinde bulabilirsiniz. Siz bu ücretsiz yazılım geliştirme uygulamaları ile neler yapabiliyorsunuz? Bu programlardan hangisini tercih ediyorsunuz?

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.