DOLAR 32,4238
EURO 34,5760
ALTIN 2.383,83
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Üç farklı iOS 11 jailbreak aracı geliyor!

30.12.2017
A+
A-

Apple ile jailbreak geliştiricileri arasındaki savaşı Apple’ın kazandığına kesin gözüyle bakılıyordu. Yaklaşık iki ay önce Saurik bile jailbreakten ümidini kesmişti. Daha önce artık jailbreake ihtiyaç kalmadığı yönünde açıklamalar yapan Cydia’nın sahibi, iki haftadır yaşanan gelişmelerden oldukça memnun görünüyor.

Jay Freeman Saurik dün yaptığı açıklamada üç veya daha fazla iOS 11 jailbreak aracı yayınlanabileceğini söyledi. Açıklama SemiRestore aracının geliştiricisi Coolstar’ın yayınlayacağı jailbreak aracı için Twitter’daki takipçilerinden isim önermelerini istemesinden sonra geldi.

Saurik’e göre, jailbreak aracı çıkaracak olanlar jailbreak dünyasının tanıdığı isimler. Ancak kendisi sadece bir ekiple çalışıyor. Bu ekibin iOS 8 ve iOS 9 sürümlerini jailbreak yapan Pangu ya da Taig ekibi olma ihtimali yüksek. Bu ekibin dışındaki isimlerin Jonathan Levin ve Coolstar’ın olduğu tahmin ediliyor.

Jonathan Levin, hafta başında LiberiOS adlı jailbreak aracını yayınlamıştı. Abraham Masri’nin geçen hafta yayınladığı to.panga‘yı da düşünürsek dört farklı jailbreak aracının piyasada olacağını söylemek mümkün. İşin kötü tarafı bütün jailbreak araçları şimdilik iOS 11.1.2‘nin üzerindeki iOS versiyonlarında çalışmıyor.

iOS 11.2 jailbreak için şimdilik bir çalışma görünmüyor. Ancak birçok kişinin çalıştığı ve bu kadar hareketliliğin yaşandığı jailbreak dünyasında her an her şey olabilir. Dolayısıyla iOS 11.2 ve üzeri versiyonlarını yüklemiş olan jailbreak tutkunları için bir umut var diyebiliriz.

:: iOS cihazlarınıza jailbreak yapıyor musunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.