DOLAR 32,2842
EURO 34,7863
ALTIN 2.410,39
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Ubisoft ve Steam arasındaki sorunlar alevleniyor!

29.08.2019
A+
A-

Valve kendi yayınladığı (Steam) oyunlar için yüzde 30‘luk bir komisyon talep ediyor. Oyun geliştiricileri ve yayıncılar ise bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyor. Epic Games ise yalnızda yüzde 12’lik bir komisyon talep ediyor.

Bu oyun geliştiricilerin son dönemde Epic Games’e geçiş yapmasını sağlıyor. Bu trene atlayan ilk büyük yayıncı olan Ubisoft, Anno 1800 ve Tom Clancy’s The Division 2 gibi oyunları Uplay’e ek olarak sadece Epic Games üzerinde yayınladı.

Şirketin ortaklarından ve gelirinden sorumlu başkan yardımcısı Chris Early, New York Times’a verdiği demeçte “ Steam şu anki iş modeli olarak yayıncılar ve geliştiriciler için gerçekçi bir ortam yaratmıyor” ifadesini kullandı.

Steam hakimiyetinin devamı için iş planını değiştirdi. Bir oyun Valve’nin kendi platformunda 10 milyon dolardan fazla gelir elde ederse, komisyon yüzde 25seviyesine düşüyor. 50 milyon doları aştığında komisyon yüzde 20 oluyor. Kafa karışıklılığı olmaması için Steam’in Valve tarafından geliştirildiğini belirtmeliyiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.