DOLAR 32,4150
EURO 34,8024
ALTIN 2.404,36
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Uber veri sızdırma problemi ile gündemde!

28.11.2018
A+
A-

İlk olarak Londra’da 2016 yılında bu sorunla karşılaşan Uber, 2.7 milyon müşterinin ve 82 bin sürücünün uygulama üzerindeki kişisel bilgilerinin çalındığı iddialarıyla 491 bin dolar para cezası ödemişti. Ardından bu verileri silebilmek adına bir grup hacker ile iş birliği yaparak çalınan verileri ortadan kaldırdı.

ICO’nun soruşturma direktörü Steve Eckersley, “Bu olay Uber’in sadece veri güvenliğinin ciddi bir başarısızlığı değildi, kişisel bilgileri çalınan müşteriler ve sürücüler için tam bir ihmalkarlıktı. O sırada, ihlalden etkilenen kullanıcıları bilgilendirmek için ya da yardım ve destek sunmak için hiçbir adım atılmadı.”

Yeni sorun ise Hollanda tarafından geldi. Uğradığı bir siber saldırı nedeniyle Hollanda üzerindeki müşterilerin ve sürücülerin bilgileri çaldırmasından dolayı Uber, yeni bir para cezası ile karşı karşıya. Şirket siber saldırılarla ilgili  yaptığı yeni açıklamasında, “Bu yıl başında şirketimiz için yeni bir siber güvenlik ekibi kurduk. Hatalarımızdan ders alıyoruz ve her gün kullanıcılarımızın güvenini kazanmaya olan bağlılığımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Son olarak, Uber veri sızdırma ihmallerini düzeltmeye çalışrıken kullanıcılar ve ülkelerin veri koruma politikalarındaki tutumlara karşı tekrar güvenlerini sağlayabilecek mi bilemiyoruz. Fakat Uber’e karşı olan tarafın eline büyük bir koz geçti diyebiliriz.

Peki, siz bu olaylardan kaynaklı Uber kullanmaktan vazgeçer misiniz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.