DOLAR 32,3636
EURO 34,7935
ALTIN 2.400,67
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

TYS’nin ilk ateşi Azerbaycan’da yakıldı

07.09.2023
A+
A-

Bu yıl Bayburt Üniversitesi tarafından yurt dışında ilk defa gerçekleştirilen Türkçe Yeterlik Sınavı’nın (TYS) ilk ateşi Odlar Yurdu Azerbaycan’da yakıldı.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen Türkçe Yeterlik Sınavı, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Odlar Yurdu Üniversitesinde gerçekleştirildi. Azerbaycan’da yoğun ilgi gören TYS’ye katılmak için gelen öğrenciler, üniversite binası önünde büyük bir kalabalık oluşturdu. Öğrencilerin dil yeterliklerinin ölçülmesi ve belgelendirilmesi amacıyla yapılan sınav, üç oturumda tamamlandı. Başarılı olan adaylara çeşitli düzeylerde “Türkçe Yeterlik Belgesi” verilecek olan sınavın ilk oturumunda katılımcıların okuma ve dinleme becerileri, ikinci oturumunda yazma becerileri, son oturumunda ise konuşma becerileri ölçüldü.

Ülkemizin ve Bayburt Üniversitesinin yurt dışına açılan kapısı konumundaki “BAYÜTÖMER”in daha çok öğrenciye ulaşmak ve dünyanın en eski dillerinden biri olan Türkçenin uluslararası düzeyde yayılmasını sağlamak adına gerçekleştirdiği sınav, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sedat Maden ve TYS komisyon üyelerinin katılımıyla koordine edildi.

TYS’nin ilk ateşi Azerbaycan’da yakıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.