DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Twitter’ın yönetim ekibinde çatışma yaşanıyor

25.08.2019
A+
A-

Alınan bilgilere göre güvenlik danışmanları görmezden gelindiklerini düşünüyorlar. Üyeler, üst düzey yöneticilerin güvenlik ekibinde yer alan kişilerin tecrübelerine, uzmanlıklarına ve Twitter’a sağladığı katkılara önem vermediğini ifade ediyorlar.

Uzmanlar, endişe duyulan konular hakkında Twitter yönetimine bir yazı yolladı. İlgili yazıda, üyelerin bazen aylarca bilgilendirilmemeleri, bazı bölgelerdeki şirket bağlantılarına ulaşmakta sorun yaşamaları ve politika veya ürün değişiklikleri konusunda önceden uyarılmamaları yer alıyor.

Koruma ve Güvenlik Kurulu, Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’e kurulun geleceği hakkında konuşmak istediğini iletti. Bu iletinin sahibi, zorbalık karşıtı çabalara ve çevrim içi güvenlik programlarına odaklanan bir organizasyon olan Diana Award’ın İcra Kurulu Başkanı Yardımcısı Alex Holmes.

Holmes, mektubun her meclis üyesinin görüşlerini temsil etmediğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Şirket politikasının veya ürün değişikliklerinin kurula önceden bildirilmesi hususunda hiçbir ilerleme yok. Bize önceden bilgi vermeyerek üyeleri bilgisiz kılıyorlar ve biz basının ve medyanın rolümüz hakkındaki sorularına cevap verirken bizi yalnız bırakıyorlar. Buna ek olarak kurulda katılım istiyorlar. Bu, utanç verici.”

Twitter

Twitter’ın Kamu Politikası Strateji Direktörü Nick Pickles, şirketin Twitter kullanıcılarının güvenliğini sağlamak adına ortaklarla birlikte çalışmaya karar verdiğini belirtti ve Alex Holmes’a şöyle bir yanıt verdi:

“Koruma ve Güvenlik Kurulu üyelerimizle görüşmeler yapmak da dahil olmak üzere ortaklar, uzmanlar ve avukatlar ile nasıl çalışacağımıza dair yolların geliştirilmesi için tartışıyoruz.”

“Yaptığımız toplantılarda, küçük ve merkezi bir grubun Twitter’ın dünyadaki rolünü yansıtmadığını öğrendik. Bu nedenle sistemli bir şekilde daha farklı seslerden daha fazla şeyler duymak amacıyla çalışıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.