DOLAR 32,5095
EURO 34,5747
ALTIN 2.493,03
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Twitter’dan Android kullanıcıları için ”açık var” itirafı

06.08.2020
A+
A-

Twitter, yaşanan güvenlik açığının Android kullanıcılarının doğrudan mesajlarına yönelik olabileceğini aktarıyor. Twitter, özellikle, güvenlik açığıyla Android’in 8 ve 9 sürümleri olan cihazlarda karşılaşıldığını söylüyor. Bu bilginin paylaşılmasının ardından ise kullanıcılarının özel verilerini açığa çıkmış olabileceğinin de itirafını yapmış olan Twitter için tehlike çanları çalıyor.

Şirket bir blog yazısında, “Bu güvenlik açığı, cihazınıza yüklenmiş kötü amaçlı bir uygulama aracılığıyla saldırganın, cihazınızdaki gizli Twitter verilerine(direkt mesajlar gibi) Android sistem izinleri üzerinde çalışarak erişmesine izin verebilir.’’ diyor.

Yeni güvenlik açığı, Twitter’ın Elon Musk, Joe Biden ve Bill Gates de dahil olmak üzere en önemli 130 kullanıcısının hesaplarının, bitcoin dolandırıcılığının bir parçası olarak bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmesinden birkaç hafta sonra ortaya çıkıyor olması da dikkat çekiyor.

Şirket, Android güvenlik açığının saldırganlar tarafından kullanıldığına dair bir kanıt olmadığını söylese de yine de Twitter’ın önerdiği gibi en yeni güncellemeyi indirmekte ve şifreyi değiştirmekte fayda var.

Bunların yanı sıra Twitter etkilendiğini düşündüğü bazı kullanıcıları bilgilendirmeye başladığını söyledi. Şirket, güvenlik açığını gidermek için Android uygulamasını güncelledi ve etkilenen herkesin Twitter’ın Android uygulamasını güncellemesini istiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.