DOLAR 32,5611
EURO 34,7000
ALTIN 2.517,24
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Twitter’a Gelecek NFT Özelliğinin İlk Denemelerinden Biri Paylaşıldı (Video)

30.09.2021
A+
A-

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, uzun bir süredir kripto para sektörüne olan ilgisini dile getiriyor. Dorsey, son zamanlarda Twitter’ın kripto para sektöründe de yer edineceğini açık açık belirtiyor ve projelerin devam ettiğini söylüyor. Sosyal medya devinin bu sektöre atılmasını sağlayacak alanlardan biriyse NFT olacak.

Dijital bir varlığın koleksiyonluk bir ürüne dönüştürüldüğü ve yalnızca bir kişi tarafından sahiplenebileceği NFT’ler, Twitter’a da gelecek. Özellik hakkında henüz net bilgiler bulunmuyor olsa da bugün, NFT’lerin Twitter’da nasıl bir yer edinebileceğini canlı canlı gördük. Yazılım mühendisi Mada Aflak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda henüz deneme aşamasında olan bir özelliği gösterdi.

NFT özelliği böyle gözükebilir:

Mada Aflak’ın yayınladığı videoda Twitter’da profil fotoğrafınızı sahip olduğunuz bir NFT’yle değiştirebileceğimizi görüyoruz. Twitter’da profil fotoğrafını seçtiğimiz bölümde karşımıza ‘NFT Seç’ seçeneği çıkıyor. Bu seçeneği seçtikten sonra Twitter hesabımıza bir cüzdan bağlıyoruz ve sahip olduğumuz NFT’lerden birisini profil fotoğrafı olarak seçiyoruz.

Bununla birlikte kripto para cüzdanımızı hesaba bağlamamızla birlikte profilimize de yeni bir sekme geliyor. ‘Koleksiyon’ isimli bu sekmede sahip olunan tüm NFT’ler diğer Twitter kullanıcılarının görebileceği bir şekilde sergileniyor. Bunun dışında videoda herhangi bir bilgi yer almıyor.

Mada Aflak’ın paylaştığı videoda gösterilen özellik, kendisinin de belirttiği üzere yalnızca bir denemeden ibaret. Dolayısıyla bu özelliğin Twitter’a kesin olarak gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Fakat önümüzdeki süreçte Twitter’ın kripto para sektörüne atılmasıyla ilgili yeni haberler duyacak gibiyiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.