DOLAR 32,5108
EURO 34,9455
ALTIN 2.433,58
BIST 9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Twitter Yalama Oldu: Saatler İçinde Yayınlanıp Kaldırılan ‘Gri Tik’ Bir Kez Daha Yayınlandı (Tumblr da 8 Dolara Mavi Tik Satmaya Başladı)

08.11.2022
A+
A-

44 milyar dolar gibi devasa bir bütçe karşılığında milyarder iş insanı Elon Musk‘ın hakimiyetine geçen Twitter, Elon Musk’ın belirttiği gibi “aptalca” şeyler yapmaya devam ediyor. Yaşanan son gelişmeler, birkaç gün önce hayatımıza giren ve saatler içerisinde de kaldırılan “gri tik“in geri geldiğini gözler önüne seriyor.

Twitter’dan yapılan açıklamalarda artık mavi tike ek olarak hesaplarda ‘gri tik’ rozetinin de yer alacağı ifade edilmişti. Hükümet, şirket, politikacı, influencer vb. öne çıkan onaylanmış hesaplara gelecek özellikle birlikte gerçek hesapların Twitter Blue’nun mavi tikinden ayırt edilebileceği söyleniyordu. Tartışmalı özellik, önce yayınlandı, ardından da kaldırıldı. Şimdi ise yeniden aktif hale getirildi.

Bazı hesaplarda görünüyor, bazılarında görünmüyor!

Twitter gri tik

Yaptığımız kontrollerde, Twitter’daki gri tiklerin tüm hesaplar için aktif edilmediğini görüyoruz. Zira doğrulanmış bir hesap olan New York Times’a ait hesapta gri tik mevcut. Ancak Webtekno olarak kendi hesabımıza baktığımızda ya da dünya çapında pek çok ‘onaylı’ hesapta bu tür bir rozet yok. Bunun sebebi net değil.

“Twitter’ın önümüzdeki aylarda birçok aptalca şey yapacak” 

Musk, geçtiğimiz gün gri tiki önce yayınlayıp sonra kaldırdıktan sonra kendi hesabından yaptığı bir paylaşımda da Twitter’ın önümüzdeki aylarda ‘aptalca’ şeyler yapmaya devam edeceğini söyleyerek, işe yarayan şeyleri tutacaklarını işe yaramayanları değiştireceklerini aktarmıştı: “Twitter’ın önümüzdeki aylarda pek çok aptalca şey yapacağını lütfen unutmayın. İşe yarayanları tutacağız, işe yaramayanları ise değiştireceğiz”  

Gri tik, ilk olarak böyle duyurulmuştu:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.