DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Twitter, evden çalışma konusunda çıtayı yükseltti Birçok şirket çalışanı işlerini evden devam ettiriyor. Acilen ise Twitter, evden alıştırma sistemini bir…

13.05.2020
A+
A-

BuzzFeed’de bulunan habere tarafından, Twitter CEO’su Jack Dorsey geçen salı günü çalışanlarına bir e-posta gönderdi. Bu e-postada, pandemi karantinası bittikten sonradan bile çalışanların evlerinden çalışmaya devam etmesine izin verileceği yazıyordu. Natürel sunucuların bakımı gibi bazı fiziki mevcudiyet gerektiren işler için tekrar ofise gidilecek.

Dorsey e-postasında bununla beraber, eylül ayından önce ofislerin açılmasının o kadar olası olmadığını ve o zamana kadarki tüm iş seyahatlerinin, çok istisnai bir şart olmadığı sürece, iptal edileceğini de belirtti.

Şirket, yılın geri kalanı için planlanan bütün bedensel etkinlikleri de iptal edecek ve bu yılın 2021 planını tekrar değerlendirecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Twitter sözcüsü de şunları söyledi:

“Evden çalışma modeline geçen birincil şirketlerden biri olduğumuz andan itibaren buna nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda çok itinalı olduk. Halkımızın ve topluluklarımızın güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz”

Twitter, corona virüsün ABD’de yayılmaya başladığı mart ayından beri evden alıştırma modeline geçen şirketlerin başında yer aldı. Microsoft, Google ve Amazon gibi devler de benzer modeli uygulamaya koydu.

O ay, Twitter insan kaynakları müdürü Jennifer Christie’nin BuzzFeed’e yaptığı talimatlar da uyarı çekmişti. Christie, şirketin egzersiz yapısının asla aynı olmayacağını net bir şekilde dile getirmişti ve uzaktan çalışmaya hevesli olan kişilere destek olunacağını söylemişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.