DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Twitter, Az Kalsın OnlyFans Rakibi Platform Oluyordu: İşte Twitter’ın Gizli Projesi

02.09.2022
A+
A-

Twitter, günümüzde pek çok kişi için gelir kaynağı olarak görev yaparken OnlyFans’ın yükselişiyle birlikte bu platformun kullanıcıları için bir reklam platformuna da dönüştü. Kullanıcılar, kendi OnlyFans (ve benzeri platformlardaki) hesaplarına abone çekmek için müstehcen içerikli paylaşımlar yapmaya başladı.

Öte yandan The Verge’ün haberine göre Twitter, özellikle müstehcen içerikler konusunda geçtiğimiz aylarda radikal bir karar aldı. Elde edilen belgelere göre şirket, 21-22 Nisan tarihlerinde ‘Yetişkin İçerik Oluşturuculardan Para Kazanma’ projesi için bir ekip kurdu. Bu ekip, Twitter’ı doğrudan OnlyFans’e rakip yapacak yenilikler üzerinde çalışacaktı.

Twitter, 18+ içeriklerden para kazanmayı ciddi ciddi planlamaya başladı:

twitter

84 kişiden oluşan ve ‘Red Team (Kırmızı Ekip)’ olarak adlandırılan bu ekip, belgelerde Twitter’ın OnlyFans’e karşı rakip olması durumunda fazlasıyla güçlü kozlara sahip olacağını paylaştı. Bununla birlikte proje, “Twitter’ın ifade özgürlüğü ve ifade özgürlüğü ilkeleriyle tutarlı” olarak betimlendi. Şirket, bu projede son olarak ödemeleri yasal olarak idare edebilmek için bir para transferi lisansı almayı planlamaya başladı.

Tabii projenin riskleri de vardı, bunlardan bazılarıysa çocuk istismarı ve yaş denetim sıkıntılarıydı:

Ekip, raporda projenin riskleri hakkında “En iyi reklamverenlerimizden önemli miktarda gelir kaybedebiliriz.” ifadelerine de yer verdi. Bununla birlikte ekip, çocuk cinsel istismarına karşı geliştirilen mevcut içerik denetimi sistemi CSE’nin de içerikleri ayırt etmekte sorun çıkarabileceğini ifade etti. Ayrıca günümüzde bile politikaları ihlal eden içeriklere yönelik tutarsız yaptırımlar olduğu belirtildi ve “Ürünleri güvende tutmak için zayıf güvenlik kabiliyetlerimiz var.” dendi.

Bu iki sorun, projenin rafa kaldırılmasına yol açtı (neyse ki):

twitter

Twitter’ın karşılaştığı bu iki sorun, aktarılan bilgilere göre projenin rafa kaldırılmasını sağladı. Zira Twitter, halihazırda çocuk istismarı ve rıza dışı çıplaklık denetimini tam olarak gerçekleştiremiyordu. Twitter’ın OnlyFans benzeri bir platforma dönüşmesi için bu içeriklerin doğrulanmış kişilerden gelmesi ve yaşı doğrulanan kişilere erişmesi gerekiyordu.

Bunun sağlanması için de en büyük araç, kimlik ve yaş doğrulama sistemiydi. Fakat Twitter ekibi, bunun için kullanılabilecek Real ID sisteminin ciddi sorunlar yarattığıyla karşılaşmıştı. Kimlikleri devlet veritabanlarıyla eşleştirmek pahalıya patlıyor ve güvenli bir ağ gerektiriyordu. Şirket, Real ID’yi kullandığı dönemde yüksek profilli bazı hesaplar ile sorun yaşamış, en sonunda projeyi terk etmişti.

Twitter’ı OnlyFans rakibi yapacak olan ekip, bugünün en tartışmalı konusuna çare bulmak transfer oldu:

Twitter ekibi, sorunlu olarak görülen bu projenin iptalinin ardından 23 Ağustos tarihinde yapılan duyuruya göre platformdaki bot/spam hesapları belirlemekle sorumlu oldu. Elbette bu yönelimdeki temel sebep, Elon Musk’ın Twitter hakkındaki suçlamalarıydı:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.