Türkiye’ye İade Edilen Kırmızı Bültenle Aranan Şahıslar: Operasyonun Detayları
Türkiye’ye iade edilen Kırmızı Bültenle aranılan şahıslar ve operasyonun ayrıntıları: süreç, hedefler ve sonuçlar hakkında kapsamlı bilgi.
NSosyal hesabında paylaşılan açıklamaya göre, kırmızı bültenle aranan R.R, T.B. ve Y.E.A. isimli şahıslar Türkiye’ye getirildi. Bu sonuç, koordine bir emniyet çalışmasıyla elde edildi.
EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı görevlileri, İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıkları ile Asayiş Daire Başkanlığının ortak çabalarıyla yürütülen operasyonlarda;
- R.R., Almanya’da “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan kırmızı bültenle aranan olarak tespit edildi ve Türkiye’ye iadeyi sağlandı.
- T.B., Karadağ’da “birden fazla kişi tarafından birlikte yağma” suçundan kırmızı bültenle aranan olarak yakalandı ve ülkeye getirildi.
- Y.E.A., Kazakistan’da “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan kırmızı bültenle uluslararası arananlar arasında yer alıyordu; kendisi de yakalanıp Türkiye’ye iade edildi.
Yerlikaya, emeği geçen herkesi kutladı ve şu sözlerle mesajını sürdürdü: “Hangi bültenle aranırsa aranır, nerede olursa olsun suç işleyenleri yakalayarak ülkeye getiriyoruz. Milletimizin huzuru ve güveni için kararlılıkla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.”
AA haberiyle bu operasyonun başarıyla sonuçlandığı bildirildi.