Türkiye’ye İade edilen Çifte Operasyon: BAE’de Yakalanan Şüpheliler ve Uluslararası Ağ
Türkiye’ye iade edilen çifte operasyon: BAE’de yakalanan şüpheliler ve uluslararası ağ, kapsamlı gelişmeleri özetliyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü ile iş birliği içinde yürütülen çalışmalar sonucunda, BAE’de yakalanan ve bu sabaha karşı ülkemize iade edilen iki önemli şahıs belirlendi. Türkiye’nin güvenlik birimleri, Interpol ile uyumlu çalışmaları sayesinde kırmızı bültenle uluslararası aramaya tabi tutulan CHROOKE adlı suç örgütü elebaşı Abdullah Alp Üstün ve örgüt bünyesinde mali operasyonlardan sorumlu Hasan Lala’nın yakalanmasını sağladı.
Operasyon, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Başkanlıkları ile İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) güvenlik birimleriyle yürütülen ortak çalışmalar neticesinde sonuçlandı. Söz konusu iki şahsın suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüte üye olma, uyuşturucu madde ithal etme ile suçtan elde edilen varlıkların aklanması gibi ithamlarla uluslararası yakalanması sağlandı.
Yetkililer, operasyonun gerçekleşmesinde EGM Havacılık Daire Başkanlığı ile Özel Hareket Başkanlığı ekiplerinin de önemli destek verdiğini belirtti. Yerlikaya, emeği geçenlere teşekkür etti ve uluslararası işbirliğinin benzer suç örgütlerine karşı devam edeceğini vurguladı: Uluslararası ortaklıklarımızla organize suç örgütü üyelerini ve zehir tacirlerini yakalayıp ülkemize geri getireceğiz.