DOLAR 32,3845
EURO 35,2418
ALTIN 2.324,32
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türkiye’ye 90 Milyon Doz Aşı Gönderilecek

21.05.2021
A+
A-

Koronavirüsle mücadele tam gaz devam ediyor. Türkiye, 90 milyon doz aşı satın ala almak için anlaşma imzaladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan, koronavirüs salgınıyla  mücadele kapsamında en etkili yöntem olan kovid-19 aşısı çalışmalarına devam ediliyor.  Türkiye, Pfizer ile BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısından 30 milyon dozu opsiyonlu olmak üzere 90 milyon doz daha satın almak için anlaşma imzaladı.

Amerika Birleşik Devleti  Pfizer ve Alman BioNTech şirketleri, 60 milyon dozluk koronavirüs aşısının Türkiye’ye gönderilmesi için Sağlık Bakanlığı ile anlaşmaya vardıklarını açıkladılar.

Yapılan anlaşmada 30 milyon doz koronavirüs aşısı için ortak fikir birliğine bağlanıldığı belirtildi. Anlaşmada, Türkiye’nin bu yıl aldığı Pfizer/BioNtech aşılarının toplam doz miktarını 120 milyona çıkarıldığı yer aldı.

 UĞUR ŞAHİN: TÜRKİYE’YE MİNNETTARIZ

BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin, yaprığı açıklamada ‘Amacımız, pandeminin sonlanması için dünyanın her yerine mümkün olduğunca çok aşı sağlamak Türkiye’nin aşı çabalarını desteklediğimiz ve bize güvendikleri için minnettarız’ dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA, BU HAFTA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hafta yaptığı açıklamada, 10 milyon doz Sinovac, sonbahara kadar 90 milyon doz BioNTech aşısının geleceğini ifade etmişti. Fahrettin Koca, aynı zamanda aşı takviminin planlandığı gibi ilerlerse  Türkiye’de toplumsal bağışıklığın yaz ortasında yakalanabileceğini belirtmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.