DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Türkiye’nin tek leylek köyü: Eskikaraağaç

15.08.2018
A+
A-

Leylekler köye ne zaman geliyor?

Leylekler köye her haziran ayında gelmeye başlıyorlar ve yavrulama süreçlerini bu köyde tamamlıyorlar. Köyde leylekler için organize edilmiş ve bazıları koruyucu aileler tarafından sahiplenilmiş yuva platformları yer alıyor. Yılda 30-40 leyleği misafir eden köyde ve Uluabat Gölü civarında yapılan çalışmalarla insan etkisine dayalı leylek ölümlerinin en aza indirilmesi hedefleniyor. Uluabat gölündeki balık çeşitliliği ve ıslak meraların doğaya kazandırılmasıyla leyleklerin yiyecek bulabilme sıkıntıları en aza indirilmiş durumda.

Türkiyenin tek leylek köyü: Eskikaraağaç

Leylek Gözlem Evi ve Kulesi

class=’cf’>

Köyde Uluabat Köyü kıyısında yürüyüş yapabileceğiniz ve bu esnada gölde balık arayan leylekleri izleyebileceğiniz ‘Leylek Yürüyüş Yolu’ mevcut. Köyün etrafını tamamen dolanan bu yolda Uluabat Gölü manzarasıyla yürüyüş yapmak oldukça keyifli. Köyün çocukları bu yürüyüş yolunda size eşlik ediyorlar ve leylekleri görmenize yardımcı oluyorlar. Uluabat Gölü kıyısında yaptığınız bu turda gölün muhteşem manzarasında fotoğraf çekilmeyi sakın unutmayın.

Türkiyenin tek leylek köyü: Eskikaraağaç

Leylekler ne zaman göç ediyor?

Kış ayları öncesi yaklaşık 3 ay köye misafir olan leylekler Ağustos ayı itibariyle sıcak ülkelere göç etmeye başlıyorlar ve yuvaları teker teker boşalıyor. Bu sebeple önümüzdeki yıl gezilecek yerler arasına şimdiden Leylek Köyü’nü ekleyin derim, hatta Haziran ayındaki festivale denk gelirseniz çok daha keyifli olacaktır. Festival tarihleri şehrin internet sitesinden duyuruluyor, bilginize. Leyleği havada göreceğimiz, bol bol gezeceğimiz günlere.

Türkiyenin tek leylek köyü: Eskikaraağaç
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.