DOLAR 32,1849
EURO 35,0199
ALTIN 2.499,17
BIST 11.034,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Türkiye’nin saklı güzelliği! ‘Sessiz Cennet’ olarak biliniyor…

26.07.2018
A+
A-
1 / 19

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi, plajdaki doğal havuzları, Antiochie Ad Cragum Antik Kenti, Yalan Dünya Mağarası, Kral Koyu gibi önemli tarihi ve turistik mekânlarıyla keşfedilmeyi bekliyor. Özellikle Kral Koyu Türkiye’nin saklı cenneti…

Fotoğraflar: AA, antalyagezirehberi.net, gazipasa.bel.tr

2 / 19

Antalya’nın 180 kilometre doğusunda yer alan ve ‘Sessiz Cennet’ olarak adlandırılan Gazipaşa ilçesi, muz üretiminin, örtüaltı tarımın yanı sıra eşsiz tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkati çekiyor

3 / 19

Birçok tropikal meyvenin yetiştirildiği, her türlü sebzenin üretildiği ilçe, deniz kıyısındaki doğal havuzları, Antiochie Ad Cragum Antik Kenti, Yalan Dünya Mağarası ve bakir koylarıyla adeta görenleri büyülüyor.

4 / 19

Temizden de öte denizi, kıyıları renkli taşlı kum plajları ile ideal tatil yöresi olan Gazipaşa, tarihte Klikya’nın önemli bir liman kenti olarak ün yapmış.

5 / 19

Eski çağlarda Selinos, Selintios, Selinous, Trajanpolis ve Streanpolis adlarını alan kent, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Selinti adıyla anılmış.

6 / 19

Cumhuriyet döneminde Delibaş isyanı sırasında halk, Delibaşı ilçeye sokmamış.

7 / 19

Bu başarı karşısında 10 Mart 1920’de kahramanlık ifadesi olarak Gazipaşa unvanı verilmiş.

8 / 19

Saklı koyda deniz keyfi
Delik Deniz ve Kral Koyu birer doğa harikası koy… Gazipaşaya 23 km, Alanya’ya 67 km uzaklıkta yer alıyor.

9 / 19

Güneyköy Köyü’nün Nohut Yeri mevkinde yer alan kalenin sol tarafında yer alıyor.

10 / 19

Koylara ‘Antiochia Ad Cragum’ Antik Kenti içinden geçilerek gidiliyor.

11 / 19

Koylar yine aynı kentin kıyı kısmında yer alan kalıntıları arasında bulunmakta…

12 / 19

Özetle doğal güzelliklerle tarih burada iç içe…

13 / 19

Gazipaşa Anamur Karayolu üstünde Güneyköy’e girmeden önce yer alan göbekten “Antiochia Ad Cragum” tabelasından sağa sapmak gerekiyor.

14 / 19

Buradan 3 km’lik asfalt yolla kale mevkine kadar sahile gitmek gerekiyor. Yol

15 / 19

bir yerden sonra iyice daralıp aşırı virajlı da olsa asfalt olarak kaleye kadar gidiyor.

16 / 19

Burada aracınızı bıraktıktan sonra bir miktar yürümeniz gerekiyor.

17 / 19

Koylara inip çıkarken yorulsanız da karşılaşacağınız manzaraya değecek…

18 / 19

Mağaraların kalbine yolculuk
Gazipaşa Sahilinde ve dağ yamacında çeşitli mağaralar bulunuyor. Bunlardan, Yalan Dünya Mağarası 1994 yılında Gazipaşa Belediyesi tarafından ışıklandırılıp ziyarete açılmış.

19 / 19

Mağarada 400 metre boyunca girişten itibaren basamaklarla inilen galeriler, inanılmaz güzellikler sergiliyor. Sarkıt ve dikitlerin oluşumları, odacıklar, oyuklar ve tünellerle devam eden mağara yolculuğu sırasında, yüksek tavanlardan iki bölüm geçilen tünellere varıncaya kadar inilip çıkılan ahşap basamaklar bulunuyor. Dibinde su yatağı olan seri nem oranı yüksek, yarasaların uçuştuğu, ruhunuzun sakinleştiği dev galeride geziniz son buluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.