DOLAR 32,2003
EURO 34,9908
ALTIN 2.500,00
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Türkiye’nin ilk drone ordusu için tarih açıklandı!

12.09.2019
A+
A-

Tek asker tarafından taşınabilen, otonom veya uzaktan kumanda ile çalışabilen Kargu’dan, bir drone ordusu oluşturulduğunu açıklayan Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ. (STM) Genel Müdürü Murat İkinci, bu drone ordusunun 2020 yılının başında TSK envanterine gireceğini açıkladı.

Hali hazırda TSK tarafından kullanılan Kargu’nun sürü haline getirilmesi, özellikle ülkemizin doğusunda ve Suriye’de son derece kritik operasyonlar gerçekleştiren ordumuzun önemli bir avantaj elde etmesini sağlayacak.

Drone ordusunun 30 drone’dan oluştuğu belirtiliyor. Dünyada bu kadar yüksek sayıya ulaşan bir ekibin olmadığını belirten İkinci, ” Her KARGU’nun bir görevi var. Operasyon sırasında dronelardan biri saldırıya uğrar ya da arızalanırsa diğer KARGU’lar onun yerine geçip ona tanımlı görevi yerine getiriyor. Hepsi yapay zekaya sahip ve yüz tanıma sistemleri var. Her biri 70 kilogramdan az. Ayrıca patlayıcı ve çeşitli ekipmanlar taşıyabiliyorlar. 15 kilometre menzilleri var. Patlayıcılar ile 30 dakika havada kalabiliyorlar” ifadelerine yer verdi.

Drone sürülerinin özellikle askeri birlikler için büyük tehlike arz ettiği belirtiliyor. Çok sayıda drone’u aynı anda imha etmenin kolay olmadığını belirten İkinci, aynı zamanda karşı savunma sistemleri geliştirdiklerini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.