DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Türkiye’nin görülmesi gereken saklı plajları! Sessiz bir bayram tatili isteyenler buralar tam size göre…

02.08.2018
A+
A-
1 / 26

Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de sayılamayacak kadar fazla koy ve plaj var. Sizin için bunlardan en az bilinen ve sır gibi saklananları seçtik. İşte Türkiye’de görülmesi gereken saklı plajlar…

Fotoğraflar: Alamy

2 / 26

MİMOZA KOYU / İZMİR
Mimoza koyu, Karaburun’un merkezinde yer alan en güzel koylardan biri… Ne dalga var ne de rüzgâr… Çakıltaşlı bir sahili var. Fotoğraf: www.bizevdeyokuz.com

3 / 26

Burayı özel kılansa hiçbir zaman kalabalık olmaması… İşletme bakımından da sade ve sessiz bir yer.

4 / 26

GÜVERCİNLİK KOYU / İZMİR
Etrafı kayalıklarla ve özel sitelerle çevrili olduğu bakirliğini korumayı başarmış Güvercinlik Koyu; Alaçatı sörf merkezlerinin ilerisinde yer alıyor. Serin ve berrak suyu, eğlenceli kaya şekilleri ve doğal mağara oluşumlarıyla Alaçatı’nın en keyifli plajlarından bir tanesi. Her ne kadar plajın büyük bölümünü site sakinleri kullansa da burası Alaçatı’nın kalabalığından ve gürültüsünden kaçmak için ideal.

5 / 26

PHASELİS / ANTALYA
Phaselis, tarihi MÖ 700’lü yıllara dayanan antik bir kent. Bu antik kentin hemen yanında da aynı ismi taşıyan tam bir ‘Cennet Koy’ bulunuyor. Dağ ve orman manzarasına sahip bu koyda denizin tadını çıkarırken, tarihi kalıntıları da gezebilirsiniz…

6 / 26

Phaselis, denize kadar ulaşan kızılçam ağaçları arasında tertemiz, berrak, masmavi Akdeniz’le buluşup muhteşem bir manzara oluşturmakta.

7 / 26

Yeşille mavinin buluştuğu koylarda plajlar ince taşlı çakıl. Tarihle iç içe bu antik limanlarda, koylarda, plajlarda yüzmek birçok insana farklı bir haz sunmakta.

8 / 26

Bu kıyılarda nadir de olsa Akdeniz fokuna rastlanıyor. Antalya’ya 59, Olimpos’a 29 ve Kemer’e 15 km uzaklıkta yer alıyor.

9 / 26

DEMİRCİLİ KOYU / İZMİR
Urla merkeze 24 kilometre mesafede kalan plajda şezlong, şemsiye, duş gibi olanaklar var fakat öyle büyük işletmeler yok.

10 / 26

Daha çok bisikletçilerin, kampçıların ve karavancıların mesken tuttuğu bir yer. Sessizlik için oldukça ideal…

11 / 26

TEKKE PLAJI / İZMİR
İzmir Çeşme’de denize girilebilecek yerlerden bir diğeri de Çeşme yat limanına yakınında bulunan, 30 metre sahil genişliğiyle özellikle yüzmeye yeni başlayanların ilgisini çekebilecek olan Tekke Plajı.

12 / 26

Suyu berrak, denizi sakin ve zemini kum olduğu için sakin yüzmekten keyif alanlar için güzel bir tercih…

13 / 26

BOYABAĞI / İZMİR
İzmir’in sakin ilçesi Karaburun’da hemen hemen her köyün kendi plajı ve iskelesi var. Karaburun’un en güzel köylerinden Kösedere’nin plajı ise Boyabağı. Fotoğraf: kesfetsek.com

14 / 26

Zeytin ağaçlarının olduğu dar bir yoldan gidilen Boyabağı, turkuaz rengiyle insanı ilk görüşte kendine çekiyor. Fotoğraf: kesfetsek.com

15 / 26

KABAK KOYU / MUĞLA
Kamp yapmayı çadır kurmayı sevenler için biçilmiş kaftan olan Kabak Koyu’nda çadırı olmayanlarda düşünülmüş.

16 / 26

Harika kamp alanları var.

17 / 26

Ayrıca eğer Bungalov Evlerinden hoşlanıyorsanız Kabak Koyundaki oteller bungalov’dan yapılmış.

18 / 26

DELİKLİ KOY / İZMİR
Çeşme, Türkiye’nin en popüler tatil rotalarından biri. Eğer Çeşme’de beach club olmayan plaj ya da koy olmaz diye düşünüyorsanız henüz Delikli Koy’u görmemişsiniz.

19 / 26

Alaçatı’daki Delikli Koy, biraz zorlu ama kısa bir yoldan aşağıya yürümekle ulaşabileceğiniz bir koy.

20 / 26

Kendine has kırık beyaz kayaları, masmavi denizi ve sessiz sakin ortamıyla kafa dinlemek için biçilmiş kaftan… Port Alaçatı’nın 5 km uzağında yer alıyor.

21 / 26

ALTINKÖY PLAJI / İZMİR
Urla’da etrafı ormanlarla çevrili bu koy turkuaz rengi sularıyla tam anlamıyla bir cennet. Altınköy Çiftlik Evleri girişinden girip koya ulaşıyorsunuz.

22 / 26

ILICA PLAJI / İZMİR
Çeşme’de kum plaj ve bir türlü derinleşmeyen bir deniz arıyorsanız Ilıca tam size göre. Üstelik ılık bir suyu var ve yüzmeyi çok iyi bilmeyen ya da çocuklu aileler için de ideal.

23 / 26

Ilıca’nın uzun bir plajı var; hem plaj işletmeleri bulunuyor hem de oteller var.

24 / 26

ŞİFNE KOYU / İZMİR
Çeşme’de korunaklı bir koy olan Şifne Koyu, yılın her mevsimi ılık bir havaya sahip. Bunda Gerence rüzgarının etkisi büyük olduğunu söyleyebiliriz. Şifne Koyu deniziyle olduğu kadar yakınında bulunan kaplıcalarıyla da ünlü…

25 / 26

EKİNCİ KOYU, KÖYCEĞİZ / MUĞLA
Muğla’da yer alan Ekincik görülmeye değer bir tabiata ve koya sahip.

26 / 26

PORUKLU KOYU / MUĞLA
Fethiye’de denizi hafif taşlık olmakla beraber her zaman sıcak ve sakin olan Poruklu Koyu’nun tek dezavantajı konaklamak için herhangi bir tesisin olmaması.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.