DOLAR 32,2317
EURO 34,7239
ALTIN 2.407,80
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Türkiye’nin en huzurlu yerleri! 60 TL’ye hafta sonu tatili…

08.11.2018
A+
A-
1 / 29

Yoğun ve stresli çalışmalardan dolayı hepimiz hafta sonunu iple çekiyoruz. Özellikle farklı aktivitelerle bu iki güne renk katmak istiyoruz. Bunun içinse tercihler genelde kolayca gidip gelebilecek, pek fazla cep yakmayacak yerler oluyor. Mevsim yavaş yavaş kışa dönerken hem konaklamalı hem de günübirlik gidilecek 10 öneri hazırladık. Doğanın kucağında sessiz sakin bir hafta sonu için bu liste tam size göre…

Fotoğraflar: Alamy, otellerin web siteleri, Ertan Çalışkan / Instagram: @tantin34

2 / 29

İstanbul’da huzur bahçesi: KULİNDAĞ DAĞ EVİ
Beykoz’a bağlı Mahmut Şevket Paşa Köyü’nde bulunuyor Kulindağ Dağ Evi… İstanbul’da güzel bir dağ evinde kalıp, ormanın içinde huzur dolu saatler geçirmek için oldukça ideal.

3 / 29

Sonbahar renklerine bürünmüş koca ağaçların arasında, kuş cıvıltıları eşliğinde kahvaltı yapmak tüm iş stresinizi unutturacak. Dağ evleri genelde tek oda ve banyodan oluşuyor. Ayrıca doğayla daha iyi vakit geçirmeniz için odalarda televizyon bulunmuyor.

4 / 29

Konaklama yapmasanız bile güzel bir kahvaltı için de buraya gelebilirsiniz. Peki nasıl gidilir? TEM’den Kavacık çıkışında ayrılarak sürekli Riva yönünde ilerleyin. Mahmut Şevket Paşa tabelasından sağa sapın. 2,5 km sonra Mahmut Şevket Paşa köyüne ulaşacaksınız.

5 / 29

Köy mezarlığını geçtikten sonra dağ evine ulaşacaksınız. Toplu taşıma içinse Kavacık’tan 136 nolu otobüse binip ‘Mahmut Şevket Paşa köyü’ durağında iniyorsunuz. İki kişi kahvaltı dâhil konaklama fiyatı, 350 TL. (0850 302 02 99)

6 / 29

Geri dönmek istemeyeceksiniz: DEMİRCİOĞLU CAMPİNG
Burası bana göre hafta sonu tatili için en huzurlu yer. Her şeyden uzaklaşacağınız ve çok fazla bilinmeyen bir doğa harikası… Fotoğraf: Dilara Özkan/ Instagram: @uygunadimdoga

7 / 29

Demircioğlu Camping Edirne’nin Keşan ilçesinden Mecidiye Köyü yolu üzerinden yer alıyor. İstanbul’a üç saat uzaklıkta… Konaklama fiyatı ise tek gece kişi başı 60 TL.

8 / 29

Kuş sesleri eşliğinde, doğanın kucağında yapacağınız kahvaltıyı hiç unutmayacaksınız. Fotoğraf: Ertan Çalışkan / Instagram: @tantin34

9 / 29

Enerjik bir hafta sonu olsun diyenlere: SAKLI GÖL EVLERİ / BURDUR
Burada sizi kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacak konforu sunan özel tasarımlı göl evleri ve müthiş bir doğa bekliyor.

10 / 29

Gittiğinizde sportif balıkçılık, kano gezisi, doğa yürüyüşü, tekne gezintisi ve bisiklet turu gibi keyifli aktiviteler de yapabilirsiniz.

11 / 29

Ayrıca çevrede tarihi ve kültürel anlamda gezecek çok yer var. Özellikle Kremna, Milias ve Kral Yolu gibi tarihi yerlere uğramadan sakın dönmeyin.

12 / 29

Bungalovlarda iki kişi konaklama fiyatı 410, tek kişi konaklama fiyatı ise 340 TL . Kahvaltı fiyatlara dâhil… (0248 344 21 22)

13 / 29

Bolu’nun güzeli: ÖZCAN DAĞ EVİ
İstanbul’un dışında ama çok da uzak olmayan bir yerde, teknolojiden uzaklaşmak ve yaşamın stresinden kaçıp doğaya sığınmak istiyorsanız Özcan Dağ Evi güzel bir seçenek… Bolu’da Kartalkaya mevkii Sarıalan Yaylası’nda yer alıyor.

14 / 29

Orman içerisinde dev ağaçların arasına gizlenmiş otantik bir yer. Rüzgâr,dere ve kuş seslerinden oluşan senfoniyi dinlemek tüm iş yorgunluğunu unutturacak.

15 / 29

Serp kahvaltı ve akşam yemeği dâhi iki kişi konaklama fiyatı 350 TL. Fiyata evlerin yanında bulunan dereden tutulan balıklar da dâhil. (0536 229 53 95)

16 / 29

Sonbaharın en çok yakıştığı yer: İDA VİLLA
Tanrıların kutsadığı, 850 yaşındaki anıt ağaçların, acıklı aşk hikâyelerinin, göl ve birbirinden güzel şelalelerin bulunduğu bir cennet Kaz Dağları.

17 / 29

Özellikle Adatepe ve Yeşilyurt köyleri huzura açılan birer pencere gibi… Burada gezilecek görülecek birçok yer var. Konaklama içinse en güzel yer İda Villa…

18 / 29

Kişi başı oda kahvaltı fiyatı 100 TL. Burayı özel kılansa aktivitelerle hafta sonunuza renk katması… Her hafta pazar günü İda ‘Körfez Doğa Sporları’ ile Kazdağları’nın en özel noktalarına yürüyüş etkinliği düzenleniyor.

19 / 29

Ekstra olarak da Jeep Safari, ATV safari gibi seçenekler de var. (0266 384 96 91)

20 / 29

Kaplıca cenneti: SAKARYA / KUZULUK
Burası Sakarya’da Akyazı’ya bağlı kaplıca bölgesi… Soğuk sonbahar günlerinde sıcak bir hafta sonu geçirmek isteyenler için en doğru adres. Her taraf orman ve dağlarla çevrili… Bölgeye gelmeden önce Yarımcada bulunan ve Atatürk’ün Kocaeli’nde kahve içtiği yer olan ‘Yarımca Türk Kahvesi’nde kahve içebilirsiniz.

21 / 29

Güzel bir kaplıca terapisinden sonra Kerimali Dağı’nda yürüyüş yapıp Sakarya Ovası’nda kaybolabilirsiniz. Bu arada köy pazarındaki bazlamaların tadı da enfes.

22 / 29

Küçük Karadeniz: KOCAELİ / YUVACIK
Yuvacık, Kocaeli’nde saklı kalmış cennetlerimizden. Bölge halkı buraya “Küçük Karadeniz” diyor. Haklılar, tıpkı Karadeniz gibi yemyeşil bir doğası var.

23 / 29

Ama şu günlerde sarı yapraklar yeşile karışarak dans ediyor. Yolculuk süreniz 1,5 saat. Dağlar, dereler, ormanlar bütün stresinizi alacak. Trekking için Sisli Vadi’sine doğru yürüyebilir, bol bol fotoğraf çekip kamp yapabilirsiniz.

24 / 29

Konaklama için Karaaslan Kamping çokça alternatif sunuyor. Göle yakın bir tesis. Standart, özel ve suit olmak üzere üç farklı dağ evleri var. Konaklama fiyatı iki kişi 200 TL.

25 / 29

Ayrıca tesiste ATV safari (35 TL.), paintball (50 top 25 TL.) ve yürüyüş etkinleri de mevcut. (0262 345 01 01)

26 / 29

Açık hava müzesi: DÜZCE / AKÇAKOCA
Batı Karadeniz’de Düzce’ye bağlı, küçük ama kocaman bir açık hava müzesi Akçakoca… 3,5 saatlik yoldan sonra doğa sonbahara özgü rengârenk güzelliği ile siz karşılayacak. Derin vadiler, şelaleler, berrak akan dereler, alabildiğince yeşillik… Bölgenin en önemli özelliklerinden biri de tarihi doku. Cumhuriyet, Yukarı Mahalle, Hacı Yusuflar ve Orhan Gazi mahalleleri Akçakoca’nın en eski yerleşim yerlerinden.

27 / 29

Mutlaka bu köylere uğrayın. Köy pazarında sabah sağılıp tezgâhlarda yerini alan süte, peynire ve tereyağına kadar her şey var. Yayık ayranının tadı harika. (2 TL.) Bir de ‘Sündüz’ün Yeri’nde mancarlı pidenin tadına bakmalısınız. (5 TL.) Pazarın yakınlarında Atatürk’ün yaptırdığı Orhan Gazi okulu yer alıyor. Zamanında Rıfat Ilgaz öğretmenlik yapmış. Görülesi bir okul, sakın es geçmeyin.

28 / 29

Yoğurduyla ünlü: KOCAELİ / KANDIRA
Buranın tadını çıkarmak ve kafa dinlemek için sonbahar en ideal zaman. Yollar boylu boyuna orman. Kandıra yoğurdunun tadına baktıktan sonra rotayı Kerpe ve Kefken’e çevirin. Kerpe’nin en iyi balıkçısı ‘Karagöz Restoran’da palamut ızgara yemenin tam zamanı. (Porsiyonu 22 TL.) Görülecekler listesine mutlaka Pembe Kayalar’ı da ekleyin. Sultanahmet Camii ve Anadolu Hisarı için buradaki kayalar kullanılmış. Görüntüsü büyüleyici.

29 / 29

Tarihle iç içe: KIRKLARELİ / KIYIKÖY
Kıyıköy, Kırklareli sınırları içinde yer alan, İstanbul’a iki saat uzaklıkta bir sahil kasabası burası. İğneada kadar uzun olmasa da görülmeye değer bir kumsalı var. Sokaklar iki katlı ahşap evlerle çevrili. Balıkçı barınakları ve eskiden korsanlar tarafından kullanılan mağaralar çok dikkat çekici. Şansınıza hava güzelse Pabuçdere ile Kazadere’de mutlaka sandal keyfi yapın. Ayıca kasabanın biraz dışında kalan Aya Nikola Manastırı, Bizans dönemindeki kaya manastırlarının en iyi örneklerinden ve ilk Hıristiyanlar buraya yerleşmiş.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.