DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Türkiye’nin en genç devlet üniversitesi 5 yaşında

23.04.2020
A+
A-

2015 yılında kurulan Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi ülkemizin en genç devlet üniversitesi olarak çıktığı eğitim yolculuğunda beşinci yılını kutluyor. Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi’nin kuruluş yıldönümü sebebiyle açıklamalarda yer alan Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Ilk Önce Üniversitemizin kuruluşunda büyük rol oynayan, 26 yıl önce bölgemizin önce fakülte ve MYO’lara, sonrasında da üniversiteye kavuşması için büyük çaba sarf eden siyasilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, meslek adamlarımıza ve alan insanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Şehrimizin ilk kez eğitim ve kültür hayatı olmak üzere, sanayi, ekonomi, spor ve sosyal yaşamına büyük katkı sağlayan Üniversitemiz, “SEN, UMUT OL” sloganıyla yola çıkmıştır. Umut elde etmek, manâlı bir altyapıya sahip olmayı gerektirir. Umut elde etmek, salt bilgiden daha fazlasını gerektirir. İyi bir insan elde etmek, içten elde etmek, gayretli edinmek, vatana ve millete sadakat gibi erdemlere de sahip olmayı gerektirir. Genç almak, umut edinmek için kimsesiz yetmez. Gençliğin umuda dönüşmesi için yukarıda sıraladığımız özellikleri de içine bölge bir eğitim anlayışı gereklidir. Üniversitemizin Balıkesir Üniversitesi’nden devraldığı 26 yıllık birikim ve tecrübeye sahip olan akademik kadrosu, kuruluşumuzdan bugüne kadar geçen vakit içerisinde aramıza yeni katılan akademisyenlerle birlikte daha da güçlenmiştir” dedi.

615 personel 13 bin öğrencisi bulunuyor

382’si akademik, 234’ü de idari kadroda tayin gerçekleştirmek üzere toplamda 615’in üstünde personele ve 13 bin’i aşkın öğrenciye sahip üniversite bünyesinde 9 fakülte, 8 Iş Yüksek Okulu ve 4 enstitü bulunuyor. 1 milyon 20 bin 277 m arazisi ve 65 bin 858 m kapalı alanı bulunan ve 7 yerleşkede eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan Üniversitede, 41 ön lisans, 36 lisans programı ile 38 lisansüstü programı olmak üzere toplam 115 programda eğitim-öğretim faaliyeti devam ediyor. Üniversitede Erasmus ve Mevlana Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde 56 ülkeden bin 150 yabancı öğrenci eğitim görüyor.

Spor Kompleksinin ihalesi Mayıs ayında

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversite kampüsündeki yapılaşmanın detayları hakkında da veri verdi. Rektör Özdemir, “Üniversitemiz merkez yerleşkesinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle, yalnızca öğrencilerimizin yok, bununla beraber kentimizde yaşamış vatandaşlarımızın da yararlanabileceği iki binadan müteşekkil 27 bin m2’lik fazla kapsamlı Spor Tesislerinin Mayıs 2020’nin başlarında ihalesinin yapılması planlanmaktadır. Bu spor kompleksinin yapımıyla birlikte Spor Bilimleri Fakültemiz de akademik faaliyetlerine başlamış olacaktır. 2018 yılının başında Merkezi Sınıf Binası 27 bin 500 m2 ve Öğrenci Hayat Merkezi Binası 11 bin m2 ihaleleri gerçekleştirilmiş ve inşaatlarına başlanmış bulunulmaktadır. Her iki projenin de barbar inşaatları tamamlanmış olup Merkezi Sınıf binamızın 5 bin m den oluşan birinci etabı geçen sene bahar döneminde hizmete gevşemiş bulunmaktadır. Bu kat içerisinde, Sağlık Bilimleri Fakültemiz ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin fazla sayıda ve çağdaş laboratuvarları, TÖMER sınıfları, derslikleri ve akademik personel odaları bulunmaktadır. Diğer yana, Öğrenci Hayat Merkezi’nin ilk etabı olan ve 3 bin 100 m’den oluşan “Öğrenci ve Personel Yemekhanesi” bölümü tamamlanmış olup hizmet vermeye hazırdır. Öğrenci Hayat Merkezi inşaatının geri kalan kısmının ise 2020 yılının ardına kadar bitirilmesi hedeflenmektedir. Keza, Rektörlük ve İİBF’nin de içinde bulunduğu binalarımızın üzerine yeni bir kat eklemek suretiyle, Denizcilik Fakültesi ve Laboratuvarları, Merkezi Kütüphane, yönetimle ilgili birimler ile akademik personel odalarından oluşan 7 bin 500 m’lik kapalı alan da geçtiğimiz yıl hizmete alınmıştır. Tekrar, yakın bir zamanda Denizcilik Fakültemizin Edincik Kampüsü’nde yer alan H. Avni Kocaman Deniz Bilimleri Öğrenme Merkezi ile Deniz Müzesi, Deniz Akvaryumu ve Eğitim ve İdari Bloklardan oluşan bin 250 m2’lik yeni prefabrik binaların inşaatı da işlenmiş olup, koronavirüs pandemisinin sona ermesinden sonradan uygun bir tarihte açılışı yapılacaktır” dedi.

İkinci Merkezi Derslik Binası için yatırım izni çıktı

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında doğacak ihtiyaca binaen çok yakın bir tarihte Üniversiteye yeni bir yatırım izni daha verildiğini açıklama ederek, “2020 Mayıs ayının ikinci yarısında 5 bin m2’lik Merkezi Derslik – 2 binası inşaatı için ihale yapılacak ve binanın seri bir biçimde yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesine çaba gösterilecektir. Geçen yıl devraldığımız tarihi Pertevniyal Hastanesi binası restorasyonu da Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu onayının alınmasının gerisinde 2020 yılının ikinci yarısında çarçabuk başlayacaktır. Dolayısıyla, 2020 yılı merkez yerleşkemizde 5 bambaşka inşaat çalışmasının devam ettiği, peyzaj ve onarım çalışmalarının sürdüğü, Üniversitemiz adına oldukça etkin bir dönem olacaktır” dedi.

Yeni yurt inşaatı 3-4 ay içinde başlayacak

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, öğrencilerin barınma sorunları konusunda da yatırımların art arda geldiğini ifade ederek, ” Üniversite yerleşkemizin içinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na görev ettiğimiz alanda yer alan mevcut KYK yurt binalarına ek olarak başlayan bin 300 şahsiyet yeni yurt binaları yüzde 95 oranında yeniden olup, yeni eğitim-öğretim yılında hizmete girecektir. Bunun yanısıra, 2020 yılı için yeni bir bin 300 kişilik KYK yurt yatırım kararı daha gücenmiş olup, 3-4 ay içerisinde yurt inşaatının başlayacağı düşünülmektedir” dedi.

İbrahim Aldemir
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.