DOLAR 32,2814
EURO 34,7952
ALTIN 2.408,33
BIST 10.302,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Türkiye’nin en doğal sahil kasabaları

19.06.2018
A+
A-
1 / 30

Zamanı bir nebze de olsa yavaşlatmak adına hazır tatil yapılabilecek en güzel ve en sakin aylara gelmişken, Türkiye’nin benzersiz doğası ile baş döndüren sahil kasabalarını keşfetmeye ne dersiniz? İşte Türkiye’nin en doğal sahil kasabaları…

Fotoğraflar: Alamy, Neredekal, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2 / 30

SOKAKAĞZI / ÇANAKKALE
Dünya gözüyle mutlaka görmeniz gereken şirin bir sahil kasabası olan Sokakağzı, turistik yerlerin gürültüsünden ve pahalılığından uzak bir yer. Huzur, sessizlik, sahil şeridi, denize bakan yazlık evler, tam aradığınız şeyse burası tam da size göre…

3 / 30

Bakir doğasına hayran kalacağınız kasabada günü, deniz ve güneşle birlikte huzur içinde karşılayabilirsiniz. Market, hastane, banka gibi temel ihtiyaçlarınızın hepsi elinizin altında olacağına hiç şüpheniz olmasın.

4 / 30

Assos’ta yer aldığı için günübirlik Assos’a giden tekne turlarına da mutlaka katılmalısınız…

5 / 30

Havasına, suyuna, esnafına, halkına, Çanakkale’nin ruhunu yansıtan samimi atmosferine kelimenin tam anlamıyla bayılacaksınız.

6 / 30

KÖYCEĞİZ / MUĞLA
“Muğla’nın en sakin sahil kasabası neresi?” derseniz, vereceğimiz cevap kesinlikle Köyceğiz olur. Her karışından huzurun aktığı bir yer burası…

7 / 30

Abartıdan uzak sahil kenarındaki birkaç restoran ve kafesiyle, az sayıdaki mütevazı moteliyle, maksimum üç katlı apartmanlarıyla, muazzam bir manzara sunan Köyceğiz’de gökyüzünü görmek için özel bir çaba sarfetmenize gerek yok. Çünkü dükkanlar dahil üçten fazla katlı olan binası yok.

8 / 30

Küçük ama bir sahil kasabasından beklediğiniz her şeye cevap veriyor.

9 / 30

Uzanıp “gel keyfim gel” diyebileceğiniz Köyceğiz’in portakal ağaçlarının baş döndürücü kokuları arasında kendi narenciyenizi yetiştirebilirsiniz.

10 / 30

Sokaklarında yürürken duyacağınız tek ses, çiçekten çiçeğe konan uğurböceklerinin vızıltısı.

11 / 30

Ayrıca Köyceğiz, yardımsever ve güleç yerlisiyle de kalbinizi fethedecek.

12 / 30

MAZI / BODRUM
Bodrum’un Mazı’sı sanki o hep bildiğimiz turistik ve kalabalık Bodrum’dan çok uzak görüntüler sergiliyor.

13 / 30

Öyle ki, Bodrum’a bir saat uzaklıkta bulunan Mazı, çevresindeki eşsiz tabii güzellikleriyle karşımıza çıkıyor.

14 / 30

İnceyalı, Çakıllıyalı, Hurma Koyu, Ilgın Koyu, Kisebükü Koyu gibi çevre yerleri de gezdikten sonra dinlenmek ve doğayla iç içe olmak için Mazı’da konaklayabilir ve doğa aktivitelerine katılabilirsiniz.

15 / 30

Gökova Körfezi’nin hemen yanı başındaki Mazı’da kahvaltı yaparken bölgede yetişen has zeytin ve zeytinyağının tatlarına mutlaka bakmalısınız. Türkiye’de dağ başında inzivaya çekilebileceğiniz en güzel yerlerden biri olan Mazı, kaşif tatilcilerin en gözde yerlerinden.

16 / 30

ÇUKURBAĞ / ANTALYA
Antalya’nın masmavi Kaş’ına 4 km uzaklıkta konumlanan Çukurbağ, aynı zaman da Çukurbağ Yarımadası olarak da adlandırılıyor.

17 / 30

Daha kasabaya yaklaşmadan size uzaklardan artistik pozlar veren Çukurbağ, trekking ve kamp aktiviteleri için de doğal bir cennet.

18 / 30

Çukurbağ tatiliniz sonunda dilinizden düşüremeyeceğiniz anılar ve deneyimler kazanacaksınız.

19 / 30

Yarımadanın tam karşısındaki Meis Adası, Yunanistan sınırları içinde olduğu için oraya gitme gibi bir düşünceniz varsa eğer vize ve pasaportunuzun olması gerektiğini söylemekte fayda var.

20 / 30

GÜZELÇAMLI / AYDIN
Büyük Menderes Milli Parkı’na komşu bir sahil kasabası olan Güzelçamlı, Kuşadası kıyı şeridine 25 km mesafede yer alıyor.

21 / 30

Osmanlı’dan Perslere kadar birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış olan Güzelçamlı, tertemiz berrak sularıyla tanınıyor. Hem sahil kasabası profiline uyan hem de eğlenmek istediğinizde size Kuşadası ve Dikili gibi seçenekler sunan Güzelçamlı’da zamanın nasıl geçtiğini anlamak çok güç.

22 / 30

Güzelçamlı’nın birbirinden güzel yazlık evlerinden birini kiralayabilir ve günübirlik olarak Kuşadası ve Selçuk turlarına katılabilirsiniz. Şirince Köyü, Yediuyuyanlar, Meryemana Evi, milli parklar, görebileceğiniz yerlerden sadece birkaçı.

23 / 30

KARASU / SAKARYA
Dağları, gölleri, nehirleri, dereleri ve ovalarıyla tam da huzur tatilinize layık Karasu’da trekking, yürüyüş, bisiklet, tırmanış, balık tutma gibi birçok doğa aktivitesi sizleri bekliyor olacak.

24 / 30

Sakarya’nın ve Türkiye’nin en güzel sahil kasabalarından biri olan Karasu, şehir karmaşasından uzaklaşmak için birebir.

25 / 30

Biraz yeşil, az biraz da mavi eşliğinde odun ateşinde demlenen sevameriniz ile geçireceğiniz her dakika size zindelik, huzur, sakinlik ve enerji olarak geri dönecek.

26 / 30

Her ne kadar Karadeniz ile çevrelense de Marmara sınırlarında bulunan Karasu’da konaklayabilir ve çevresindeki Sakarya Nehri, Efteni (Melen) Gölü ve Melen Çayı, Acarlar, Akgöl, Maden Deresi, Darıçayırı gibi eşsiz güzellikteki yerlerini gezebilirsiniz.

27 / 30

Bir coğrafi haritada her ne varsa onların inci gibi yan yana dizilmiş hallerini Sakarya’da görmek, her şeye bedel. İstanbul’a yakın olması nedeniyle de çoğu İstanbullunun şehir karmaşasından uzaklaştığı uğrak yerleri arasında bulunuyor.

28 / 30

AKÇAKOCA / DÜZCE
40 km uzunluğunda sahil şeridi olan Akçakoca, Düzce ilinde; Batı Karedeniz kıyı şeridinde ziyaretçilerini karşılıyor. Albenisi yüksek Akçakoca’ya baktıkça bakasınız gelecek.

29 / 30

Antik adı olan Diapolis’in tarihi, Roma ve Bizans dönemlerine dayanıyor. İstanbul’da yaşayanlar için Akçakoca’da günübirlik tatil yapmak bile mümkün.

30 / 30

İş yoğunluğundan ve stresinden vakit buldukça kendinizi Akçakoca’nın serin sularına bırakabilirsiniz. Ayrıca piknik ve mesire alanlarında da ailecek mangal yapabilirsiniz. Kaynak: Enuygun

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.