DOLAR 32,2034
EURO 35,0149
ALTIN 2.510,46
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Türkiye’nin beyaz cenneti Tuz Gölü’ne ziyaretçi akını

20.07.2018
A+
A-
1 / 13

Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biri olan ve biyolojik çeşitliliğin korunması açısından büyük önem taşıyan Tuz Gölü, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Fotoğraflar: DHA

2 / 13

Burası dağlardan süzülen suların Konya Havzası’nda birikmesiyle oluşan Tuz Gölü. Anadolu’nun insan eli değmemiş en büyük bölgelerinden biri.

3 / 13

Gündüzleri güneşten, geceleri soğuktan kavrulan bu uçsuz bucaksız topraklara su, tuz ve çamur can veriyor.

4 / 13

Temmuz ayında büyük ölçüde kuruyarak adeta tuzdan çölü andıran göl, tuzda yürüyerek negatif elektriğini atmak için Ankara ve diğer çevre illerden gelen misafirlerini ağırlıyor.

5 / 13

Ankara’dan güney kentlerine tatile giden tatilcilerin, uğrak yerleri arasında yer alan Tuz Gölü’nün hayranları arasında çok sayıda yabancı turist de ye ralıyor.

6 / 13

Tuz Gölü’nü ziyaret edenler özellikle güneş batımına yakın saatleri seçiyor. .

7 / 13

Ziyaretçiler arasında gelin ve damatlar dikkat çekerken, Tuz Gölü’ne gelen binlerce kişi güneş batarken oluşan güzel manzarada fotoğraf çektirdi

8 / 13

Sıcakların arttığı Temmuz ayında, tuzun üzerindeki suyun çekildiği gözlemlenirken, ziyaretçiler çıplak ayaklarıyla tuzun üzerinde yürümeyi de ihmal etmedi.

9 / 13

Bu arada Tuz Gölü’nü ziyaret eden kişilerin burada satılan tuzdan üretilmiş krem ve losyon gibi ürünlere de yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

10 / 13
11 / 13
12 / 13
13 / 13
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.