DOLAR 32,3744
EURO 35,0015
ALTIN 2.325,97
BIST 9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Türkiye’deki birincil Netflix engeli uygulanmış olabilir! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı sosyal ağ açıklamasından daha sonra Türkiye’deki ilk Netflix engeli…

02.07.2020
A+
A-

Diğer siyasi partilerin liderleri Cumhurbaşkanı’nın açıklamasındaki “erişim engeli” ifadesine tepki gösterirken, bugün işaret bir gelişme yaşandı. ANKA’nın iddiasına tarafından Türkiye Büyük Insanlar Meclisi’nde Netflix engeli uygulanmaya başlandı.

Netflix’e girmek isteyenlerin ““Bu siteye ulaşılamıyor. www.netflix.com belli başlı makinesinin cevap vermesi çok uzun sürdü” uyarısı ile karşısında karşıya kaldığı dile getiriliyor. Konu hakkında henüz devlete ait bir izah etme yapılmadığı için TBMM’de Netflix’e neden erişim sağlanamadığı netlik kazanabilmiş yok.

Cumhurbaşkanı sosyal medya hakkında ne demişti?

Erdoğan konuşmasında “sosyal ağ mecralarının nasıl olup da böyle bir kokuşmuşluğun arabulucu haline dönüştüklerini başlıca konuşmamız gerekiyor.” dedi. Bu mecraların bir düzene sokulmasının durum olduğu belirten Cumhurbaşkanı, bu millete ve bu ülkeye bu nesil mecraların yakışmadığını belirtti. Konuşmanın devamında “Bir an önce konu hakkındaki çalışmanın parlamentoya gelmesi, bu tür mecraların tamamen kaldırılmasını, denetim edilmesini istiyoruz “dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.