DOLAR 32,3697
EURO 35,0071
ALTIN 2.325,73
BIST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Türkiye’de kadınlar için bu yıl 11 önemli adım atılacak!

23.07.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Zübeyde Yalçın’ın haberine göre Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, kadına yönelik şiddetin önlenmesinden kadın istihdamına kadar bu yıl için 11 önemli adım atılacağını, bunlarla ilgili projelerin yapıldığını belirtti ve “Yerel ve genel bütçeler de kadın-erkek eşitliğine duyarlı şekilde hazırlanacak” dedi.

TBMM Kadına Yönelik Şiddet ve Cinayetlerin Araştırma Komisyonu toplantısına katılan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, kadınların eğitiminden şiddetin önlenmesine kadar bu yıl içinde atılacak adımlar ve hayata geçirilecek önlem ve projeleri tek tek anlattı. 

İşte bu yıl atılacak 11 önemli adım:

1-FİNANSAL OKUR-YAZARLIK

Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmelerine yönelik araştırmalar yapılacak, projeler yürütülecek, eğitimler verilecek. Finansal okuryazarlık arttırılacak.

2-MELEK YATIRIM

Kadınların ekonomik faaliyetlerinin geliştirilmesi için kadın girişimcilere iş geliştirme süreçlerinde danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunulacak, bu alandaki desteklerde kadınlara öncelik verilecektir. Ulusal Kadın İhracatçı Ağı Platformu Projesi ve Melek Yatırımcı Programı’nın hayata geçirilecek.

3-KADIN KOOPERATİFLERİ

Kadın kooperatiflerinin gelişmesi için gerekli yasal altyapı sağlanacak, destekler verilecek.

4-KIRSAL KESİM

Kırsal kesimde kadın girişimciliğin artmasına yönelik destek mekanizmaları sağlanacaktır.

5-KIZ ÇOCUKLARINA MÜHENDİSLİK

İş gücü piyasasının değişen ihtiyaçları çerçevesinde yeni gelişen meslek alanları göz önünde bulundurarak kız çocuklarının fen, teknoloji, mühendislik, matematik alanlarındaki mesleklere yönlendirilecek.

6-ZORLA EVLENDİRME VE ŞİDDET

Kadına yönelik şiddet, erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesine yönelik düzenlemelerin etkin uygulamasını sağlamak amacıyla gerekli çalışmalar yapılacak.

7-KAMU PERSONELİNE EĞİTİMİ

Kadına yönelik şiddet, erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesi amacıyla tüm kamu kurum ve kuruluş personeli dâhil olmak üzere farklı hedef gruplarına yönelik eğitim, seminer ve benzeri farkındalık artırma çalışmalarına devam edecek.

8-KADIN KONUKEVLERİ

Kadın konukevlerinin ihtisaslaşmasına ilişkin çalışmaların ülke genelinde yaygınlaşması ve hizmetlerde ülke genelinde asgari düzeyde standart bir seviyenin oluşması sağlanacak.

9-KANSER TARAMASI

Ülke genelinde kanser tarama programına uygun hedef gruptaki kadınların programa katılmalarının artırılması için farkındalık çalışması yapılacak.

10- DİJİTAL OKUR YAZARLIK

Kadınların dijital okuryazarlık eğitimlerine katılımları artırılacak.

11- KAMUDA YÖNETİM

Kadınların kamuda yönetimde daha fazla oranda yer almalarını sağlamaya yönelik farkındalık artırılacak, yönlendirici ve teşvik edici yöntemler geliştirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.