DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Türkiye’de Gece Boyunca İnternete Erişim Sorunu Yaşandı (Sebebi Açıklandı)

20.10.2020
A+
A-

Türkiye’nin en tartışmalı konularından olan internet erişimi, dün gece yine vatandaşların mağdur olmasına sebep oldu. Ülke genelindeki servis sağlayıcıları, bazı lokasyonlarda gece boyunca hizmet veremedi. Yapılan açıklamalarda, internet kesintilerinin temel nedeni olarak planlı bakım çalışmaları gösterildi. Ancak bu açıklama, tüketicileri pek de memnun etmedi.

Kullanıcılardan gelen bildirimlere göre Türk Telekom, Turknet, Türksat Kablonet ve Vodafone, gece 02:00 ila 06:00 saatleri arasında hizmet veremedi. Türk Telekom tarafından yapılan açıklamalarda ise bunun planlı bir kesinti olduğu, altyapı çalışmaları yapılacağı söylendi. Şirket, İstanbul, Kayseri, Antalya, Samsun, Trabzon, Adıyaman, Sivas ve Burdur’da bu kesintilerin meydana geldiğini duyurdu.

İnternet kesintisi

Türk Telekom’un diğer servis sağlayıcılardan bir adım önde olduğunu ifade edebiliriz. Çünkü şirket, en azından resmi bir duyuru yayımladı. Diğer servis sağlayıcılarsa herhangi bir açıklama yapma gereksinimde bulunmadılar. Ancak hem Türk Telekom hem de diğer internet servis sağlayıcısı müşterileri, yaşanan kesintilerden habersiz oldukları için de bu duruma tepki gösterdiler. 

Bazı internet kullanıcıları, yaşanan kesintinin plansız olduğunu ileri sürerken bazı kullanıcılar ise kesintinin saatlerce devam etmesine tepki gösterdiler. Ayrıca servis sağlayıcıların neden aynı anda bakım çalışmasına giriştiği de dikkat çeken başka bir konuydu. Yaşanan kesinti, siber saldırı ya da ülke genelinde internet çökmesi gibi sorunların yaşanmış olabileceğini düşündürdü.

İnternet kesintisi

Gece saatlerinde yaşanan kesinti, Downdetector‘e de yansıdı. Yukarıdaki fotoğrafa dikkatlice baktığınızda, kesintilerin eş zamanlı yaşandığını açıkça görebilirsiniz. Ayrıca Downdetector benzeri bir yapı olan NetBlocks da Türkiye’de yaşanan internet kesintisini gözünden kaçırmadı. Platform tarafından yapılan açıklamalarda, kesintilerin nedeninin bilinmediği ifade edildi.

İnternet servis sağlayıcıları tarafından yapılan bakım çalışmasının, Ticaret Bakanlığı‘nın ifadeleri ile uyuşmadığını da belirtmek gerekiyor. Çünkü bakanlık, birkaç ay önce yaptığı açıklamalarda bu tür bir planlı kesinti olacağı zaman, müşterinin 48 saat öncesinden haberdar edilmesi gerektiğini aktarmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.