DOLAR 32,4983
EURO 34,7275
ALTIN 2.406,29
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Türkiye’de en çok satan telefon markaları açıklandı! Türkiye’de en çok satan telefon markaları açıklandı. İşte 2020 yılının ilk çeyreğinde Türkiye pazarona…

12.06.2020
A+
A-

Xiaomi kadar paylaşılan verilere kadar: 2020 yılının birincil çeyreğinde dünya ile benzer şekilde Türkiye’de de en çok satan telefon markası Samsung. Türkiye pazarının yüzde 30’unu elinde bulunduran Samsung’un geçtiğimiz yıla kıyasla pazar payında yüzde 11’lik bir küçülme yaşadığı belirtiliyor.

İkinci sırada yüzde 24 pazar payı ile Huawei yer alırken, yüzde 17’lik küçülme ile en büyük kaybı yaşayan marka olduğu görülüyor. Yüzde 17 pazar payı ile üçüncü sırada bulunan Xiaomi’nin ise yüzde 339 artış ile rekor kırdığı dile getiriliyor.

Yüzde 7 pazar payına sahip olan Apple yani iPhone’lar dördüncü sırada. Özetlemek gerekirse: Samsung ve Huawei’nin model çeşitliliği ve orta segmentte yer alan rekabetçi telefonları pazar payının büyük bir bölümüne egemen olmalarını sağlıyor. Xiaomi fiyat / performans oranı yüksek telefonlara ile büyümeye devam ediyor. Epeyce yaygın olmasına karşın iPhone fiyatlarının ulaştığı nokta Apple’ın kayıplar yaşamasına niçin oluyor.

Türkiye’de en fazla satan markalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı belirtiniz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.