DOLAR 32,3024
EURO 34,8268
ALTIN 2.408,98
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Türkiye’de Çikolata Tüketimi Ne Kadar?

26.03.2021
A+
A-

Çikolata severek tüketilen bir yiyecektir. İster kahvenin yanına ister sade isterse de başka bir yiyeceğin içinde. Her ne ile beraber kullanılırsa kullanılsın ona ayrı bir tat verir. Peki Türkiye çikolata tüketimi ne kadar?

Türkiye’de geçtiğimiz yıl tüketilen çikolata şaşkınlık yarattı. Her hane ne kadar çikolata tüketmiş yada ne kadar çikolata kaplı bir ürün satın almış. Severek tüketilen çikolataya dair bilgiler…

-Son bir yılda hanelerin yüzde 95’i tablet çikolata satın aldı. 

-Haneler tek alışverişte ortalama 119 gr tablet çikolata aldı. Tablet çikolata için tek seferde ortalama 6.6 lira harcadılar. 

-Son 1 yılda haneler ortalama olarak 10 kez tablet çikolata satın aldılar

-Ortalama bir hane 1 yılda yaklaşık 1.2 kg tablet çikolata tüketti. 

-Son bir yılda hanelerin yüzde 100’ü çikolatalı kaplamalı ürünler satın aldı. 

-Haneler tek alışverişte ortalama 149 gr çikolata kaplamalı ürünler aldı. Çikolata kapmalı ürünler için tek seferde 5,2 lira harcadı. 

– Ortalama bir aile bir yılda yaklaşık 2.6 gr çikolata kaplamalı ürün tüketti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.