DOLAR 32,3845
EURO 35,2418
ALTIN 2.324,32
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türkiye rekortmeni milli sporcu Nevin İnce Avrupa Şampiyonası’na hazır

08.07.2021
A+
A-

İstanbul’da 7 Şubat 2021 tarihinde Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye rekoru kıran Nevin İnce, geçtiğimiz günlerde Bursa’da düzenlenen Atletizm Olimpik Deneme Yarışları’nda da 400 metrede U20 Avrupa barajını da başarıyla geçti. Türkiye’yi temsil edecek olan milli sporcu İnce, 14-17 Temmuz 2021 tarihleri arasında Estonya’nın Tallin kentinde düzenlenecek olan U20 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını tamamladı.

“Ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız”

Konuya ilişkin İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan 2007 yılı Avrupa Şampiyonu ve Atletizm Milli Takım Antrenörü Mehmet Akkoyun, milli takım için sporcu yetiştirdiğini belirtti. Bu yıl 7 Şubat tarihinde Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda sporcuları Nevin İnce’nin 400 metrede Türkiye rekorunu kırarak tamamladığını anımsatan Akkoyun, “Sporcumuz Türkiye rekorunu kırdıktan sonra 4400 Balkan Şampiyonası yarışında da Türkiye rekorunu kırdı. Son olarak da 30 Haziran tarihinde Bursa ilimizde yapılan olimpik denemelerde U20 Avrupa barajını geçtik. Milli sporcumuz şimdi 15-18 Temmuz tarihi arasında Estonya’da düzenlenecek olan U20 Avrupa Şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Bu yarışta da ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız” dedi.

Milli sporcu Nevin İnce ise bu yılın şubat ayında Mizgin Ay’a ait olan 400 metrede Türkiye rekorunu kırdığını hatırlattı. Son olarak Bursa’da iki gün süren olimpik deneme yarışmalarında 400 metrede U20 Avrupa barajını geçtiğini dile getiren İnce, Estonya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda ülkeyi en iyi şekilde temsil ederek altın madalyayla dönmeyi hedeflediğini kaydetti.

Yılmaz Sönmez
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.