DOLAR 32,5143
EURO 34,9020
ALTIN 2.432,10
BIST 9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Türkiye küresel etki yatırımı hareketine katılıyor

07.05.2022
A+
A-

Etki Yatırımı Danışma Kurulu, etki yatırımlarının küresel platformu GSG’ye katıldı.

Etki yatırımları, pozitif, ölçülebilir sosyal ve çevresel etki yaratarak finansal getiri elde etmeye odaklanıyor. IFC’ye göre 2,3 trilyon dolar değerindeki küresel finansal varlıkla, etki yatırım piyasası tüm dünyada ivme kazanıyor.

Türkiye’nin iki kıtayı birbirine bağlayan bir G20 ülkesi olmasından istifade edecek milli etki yatırım ekosistemi, önemli bir bölgesel güç olma potansiyeline de sahip. Etki yatırımını Türkiye’de ana akım bir yatırım tercihi haline getirme vizyonuyla 38 lider kamu, özel ve kar amacı gütmeyen sektör kuruluşunu biraraya getiren Etki Yatırımı Danışma Kurulu da (EYDK), kadınların güçlendirilmesi, mülteci geçim kaynakları, Avrupa Yeşil Mutabakatı, yeşil şehirler ve katılım finansmanı gibi tematik alanların yanı sıra, etki ölçümü ve yönetimi gibi stratejik konularda etki girişimcilerini ve fonlarını desteklemeyi amaçlıyor.

Bu vizyonu geliştirmek amacıyla EYDK, 30 ulusal ve bölgesel danışma kurulu aracılığıyla 35 ülkeyi kapsayan etki yatırımlarının küresel platformu The Global Steering Group for Impact Investment’a (GSG) katılan en son ulusal danışma kurulu oldu.

EYDK’nın temel amacının Türkiye’yi bu piyasada baş aktör yapmak olduğunu belirten EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, “EYDK’nın 1. yılında GSG üyesi olmayı başarması bizler için çok heyecan verici bir gelişme. Bu dönüm noktasında anahtar paydaşların olumlu bakışı ve motivasyonu, Türkiye’nin küresel etki ekonomisine katılımını hızlandırdı ve EYDK’nın yerel ekosistemi güçlendirme çabasını destekledi” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.