DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Gazze’ye Yardım Seferberliği

Türkiye Diyanet Vakfı, Gazze’ye yönelik yardım seferberliği başlatarak ihtiyacı olanlara umut oluyor. Bu anlamlı destekle, bölgedeki insani krizlere karşı durmak ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla önemli adımlar atılıyor.

14.03.2025
A+
A-

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Gazze’deki insani krizin hafifletilmesine yönelik önemli bir adım atarak, gıda, un, hijyen paketleri ve çadırlar içeren 52 tır dolusu yardımı yola çıkardı. Bu yardımların Mısır üzerinden Gazze’ye ulaştırılacağı bildirilmektedir.

GAZZE’YE ULAŞACAK HAYAT DAMARLARI!

TDV Genel Müdür Yardımcısı Fatih Kayacan, AA’ya yaptığı açıklamada, TDV bağışçılarının destekleriyle hazırlanan 52 tır yardımın Mısır’ın başkenti Kahire’den hareket ettiğini belirtti.

YARDIMLAR RAMAZANDA DA DEVAM EDECEK

Kayacan, Gazze halkına ulaşacak yardımların 20 tır un, 20 tır gıda kolisi, 10 tır hijyen paketi ve çadırlar içerdiğini ifade ederek, bu sevkiyatın Ramazan ayı içerisinde tamamlanacağını vurguladı.

TDV’DEN 22 MİLYON DOLARLIK DESTEK!

Kayacan, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yaklaşık 22 milyon dolarlık yardım ulaştırıldığını belirterek, “TDV, Gazze’de günlük sıcak yemek, su ve ekmek dağıtımına aralıksız devam etti” dedi.

“EMANETLERİNİZ GAZZE’YE ULAŞIYOR!”

Kayacan, Türk halkının emanetlerini TDV aracılığıyla Gazzelilere ulaştırmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Biz TDV olarak Gazze’deyiz ve olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YARDIM SEFERBERLİĞİ SÜRECEK!

TDV’nin yardımları Ramazan öncesinde farkındalık oluşturma amacıyla hızlandırdığı ve ilerleyen dönemde de Gazze’ye destek çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi. Bu süreçte, yardımların artırılması ve ihtiyaç sahiplerine ulaşılabilmesi için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.