DOLAR 32,3249
EURO 35,0645
ALTIN 2.308,47
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği: Deprem bölgesinde demir ihtiyacını rahatlıkla karşılarız

17.02.2023
A+
A-

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan deprem bölgesiyle ilgili yaptığı son açıklamada Türkiye’nin 24 milyon ton civarında inşaat demiri kapasitesinin bulunduğuna dikkat çekti ve bölgede demir ihtiyacını karşılamakta sorun yaşamayacaklarını söyledi.

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan deprem bölgesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yayan, deprem bölgesi özelinde 4-5 aylık süreç için ihtiyaç duyulan 4 milyon ton inşaat demiri ihtiyacını rahat bir şekilde karşılanabileceğini ifade etti.

Yayan işletme ve fabrikaların bulunduğu İskenderun ve Osmaniye bölgesi için “Bu bölgede çelik üretiminin ve çelik üretim kapasitesinin yaklaşık yüzde 32’sini teşkil eden 7 tane üretici kuruluşumuz var. Bu kuruluşlarımızdan hiçbirinde ciddi bir tahribat söz konusu olmadı; ancak bu kuruluşlarda çalışan personelin büyük bir bölümünün evleri yıkıldı” dedi.

“24 MİLYON TON CİVARINDA İNŞAAT DEMİRİ KAPASİTESİ VAR”

BloombergHT’de yer alan habere göre, Türk çelik sektörünün yaklaşık 18,5 milyon ton yassı çelik üretim kapasitesi olduğunu belirten Yayan “Buna karşın şimdiye kadar en çok 15,5 milyon ton üretti. Konteyner için şu anda ihtiyaç duyulan rakam 80 bin ton civarında. Dolayısıyla bu bizim toplam üretimimizin sadece yüzde 1’ine tekabül ediyor.

Benzer şekilde orada gerçekleştirilmesi planlanan inşaat yatırımları için 4-5 ay içerisinde yaklaşık 4 milyon ton civarında bir inşaat demirine ihtiyaç duyuluyor. Biz bunu rahatlıkla karşılayabilecek durumdayız; çünkü Türkiye’nin 24 milyon ton civarında inşaat demiri kapasitesi var” şeklinde konuştu.

Yayan “Çelik üretimi açısından baktığımızda, bazı tesislerimiz şimdiden üretime geçmeye başladı; ancak tam kapasite ile çalıştıklarını söyleyemeyiz” dedi.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.