DOLAR 32,5242
EURO 34,8415
ALTIN 2.487,80
BIST 9.545,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Türk-İş: Taşeronların kadro sorunu için Bakan Bey ile görüşüyoruz

09.03.2023
A+
A-

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bütün taşeron işçilerin kadro sorununun çözülmesini talep ettiklerini, bunun için iki gündür Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştüklerini söyledi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kadın depremzedelerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak için geldiği Hatay’da, açıklamalarda bulundu.

Bir sene önce çalışma hayatının sorunlarının 3600 ek gösterge, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), asgari ücretin vergi dışı bırakılması ve geçici işçiler olduğunu belirten Atalay, şu ana kadar bunların hepsinin çözüldüğünü söyledi.

Geçici işçiler konusunun Meclis’e intikal ettirildiğini anımsatan Atalay, “Geçici işçiler bu hafta çıkar, problem yok. Kapsamı 70 bin kişi civarında. Yasayı hafta sonuna kadar çıkarırlar diye ümit ediyorum. Yani o mesele bitti, Meclis’te.” diye konuştu.

“ESAS ANA İŞİMİZ, BÜTÜN TAŞERONLARIN MESELESİNİN ÇÖZÜLMESİ”

Deprem nedeniyle yapılamayan kamuda çalışan işçilerin sözleşmeleriyle ilgili görüşmelere bir hafta önce başladıklarını dile getiren Atalay, şunları kaydetti:

“Esas ana işimiz, özellikle KİT’ler başta olmak üzere bütün taşeronların meselesinin çözülmesi. Meclis tatile girmeden önce bununla ilgili bir çalışma yapılır mı yapılmaz mı diye iki gündür Bakan Bey ile görüşüyoruz.

Talebim ve arzum, taşeron konusunun bir daha gelmemek şartıyla ülke gündeminden kalkması. Bu talebimi sonuçlanana kadar takip etmeye, çözene kadar söylemeye, gayret sarf etmeye devam edeceğim.”

Taşeron sorunuyla ilgili hazırlıkların henüz belirli bir aşamaya gelmediğini dile getiren Atalay, “Meclis, kısa süre içinde tatile girecek. Onu anlattık Bakan’a. KİT’lerle ilgili bir çalışmaları var ama KİT’lerin dışında çalışanlar da var. Onların durumu ne olacak? Ben hem KİT’lerde hem de onların dışındaki bütün taşeronların kadro sorunu hallolsun diye talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin: Kamuda geçici işçiler sorununu Meclis'e intikal ettirdik
Bakan Bilgin: Kamuda geçici işçiler sorununu Meclis’e intikal ettirdik Haberi Görüntüle
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.