DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Türk geliştiricilerin uygulamasına Google darbesi

26.12.2017
A+
A-

Öncelikle her iki uygulamanın çıkış tarihine bakacak olursak Papillon Kasım 2017’de sunulan bir uygulama olmasına karşın, Google Selfie-style Answers uygulaması 7 Aralık tarihinde mağazada yerini aldı.

Türk mühendislerin ellerinden çıkan uygulama, soru-cevap konsepti ile kullanıcıların farklı konularda video çekerek diğer üyelerle etkileşime girmesini konu alan bir uygulama iken, Google’ın uygulaması da neredeyse aynı konsepti kullanıyor.

İşin bir diğer ilginç tarafı ise tanıtım metinlerinde kullanılan ifadelerin benzerliği. Papillon uygulamasında “alanında bilgili kişilere soru sorabilir ve videolu şekilde cevap alabilirsiniz” ifadesi yer alırken, Google da benzer olarak “tanınmış ve saygın kişiler hakkında soruların cevaplarını bulabilirsiniz” ifadesini kullanmış.

Türk geliştiricilerin geliştirmiş olduğu uygulama mağazadan kaldırıldığında, uygulamanın kurucu ortağı Yalçın Özdemir bir açıklama yayınlandı. “Teknoloji devlerine yenik düşmek zorundasınız” isimli makalede, Google‘ın konsept çaldığına dair ifadeler yer alıyor. Bu arada uygulamanın sadece Android mağazasından kaldırıldığını ve App Store’da yayında olmaya devam ettiğini de belirtelim.

Bakalım ilerleyen günlerde bu konuyla ilgili Google cephesinden bir yanıt gelecek mi.

:: Siz bu olayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce de Google tüm bunları bilerek mi yaptı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.