DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Tüm saç tipleri için bal özlü 3 maske tarifi

20.12.2020
A+
A-

ABONE OL

Bal yüzyıllardır cilt ve saç bakımı için kullanılmıştır. Bal hem bir yumuşatıcı hem de nemlendiricidir. Bol miktarda amino asit, vitamin ve mineral içerdiğinden, ekstra bakıma ihtiyaç duyan kuru saçlar için son derece faydalı olabileceği görülmüştür.

Bal sadece saçınızın nem içeriğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda onu saçın içine hapsederek saçı daha yumuşak, daha parlak ve daha yönetilebilir hale getirir.

Kuru / Yıpranmış saçlar için Ilık Bal ve Zeytinyağı Bakımı

Kuru / Yıpranmış saçlar için Ilık Bal ve Zeytinyağı Bakımı

½ fincan çiğ, organik bal, ¼ fincan zeytinyağı ve set üstü ocak veya mikrodalgaya uygun kase / tencere. Bal ve zeytinyağını karıştırın ve ardından ocakta veya mikrodalgada birkaç saniye ısıtın.

Isıtmadan sonra tekrar karıştırın. Saç derisinden uca uygulayın ve şampuanlamadan önce 10-20 dakika bekletin.

Bal, Hindistan Cevizi Yağı ve Yoğurt Derin Bakım Saç Maskesi

Bal, Hindistan Cevizi Yağı ve Yoğurt Derin Bakım Saç Maskesi

2 yemek kaşığı sade yoğurt,1+1/2 yemek kaşığı çiğ organik bal, 1/2 çay kaşığı hindistancevizi yağı.Yoğurttaki laktik asit saç derisini temizlerken proteinler saçı besler ve güçlendirir.

Hindistan cevizi yağı saça nüfuz ederek saçı parlak ve pürüzsüz bir hale getirir. Nemlendirici özelliğinden dolayı kırık uçları da önleyebilir.

Tüm malzemeleri bir kasede birleştirin. Saç derisine masaj yapın ve uçlara kadar uygulayın. Şampuanlamadan önce 15 dakika kadar bekleyin.

Muzlu Ballı Saç Maskesi

Muzlu Ballı Saç Maskesi

1/2 su bardağı çiğ organik bal, 2 adet olgun muz ve 1/2 su bardağı zeytinyağı.

Muz sadece kaşıntılı saç derisini yatıştırmakla kalmaz, aynı zamanda saçı nemlendirir. Muzun saça topikal olarak uygulanması kırılmayı önleyebilir. İnce saçlar için muz hacim yaratır ve doğal elastikiyetini korur.

Yukarıdaki malzemeleri bir blenderda püre haline gelene kadar karıştırın. Boya fırçası ile saç diplerinden saç uçlarına kadar uygulayın. En az 10 dakika saç üzerinde bırakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.