DOLAR 32,4668
EURO 34,7312
ALTIN 2.478,57
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Tüm gün maske takanlar dikkat!

02.06.2020
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Osman Sağırlı’nın haberine tarafından kapalı alanlar tekrar açılıyor ve maskeler hayatımızın bir parçası oldu. Oysa uzmanlar maske kullanımının ciltte aknelere sebep olduğunu belirterek “Maskne” adı verilen hastalık konusunda ikaz etti. Daha fazla bisikletçilerde ve kask kullanan sporcularda görülen bu hastalığın çoğu insanda da görülmeye başladığını bildiren George Washington Üniversitesi’nden dermatoloji profesörü Dr. Adam Friedman “En yaygın problem, maskenin oluşturduğu yüz kızarıklığı. Bu alanlarda deri bariyeri bozulduğundan iltihaplanma olur. Çare için krem-losyon uygulamayın” dedi.

Maskenin cildimizin hava almasına mâni olacağını, oluşan terle birlikte “isilik” adı verilen cilt döküntüsü hastalığının da yaygınlaşabileceğini söyleyen Friedman “Yüzdeki sivilce ve aknelere ek olarak gül hastalığını da tetikleyebilir” şeklinde konuştu. San Francisco VA Tıp Merkezinden dermatolog Dr. Craig A. Kraffert ise stresin akne, egzama, seboreik dermatit ve gül hastalığını tetiklediğini söyleyerek. Maske takmanın da deri hastalıklarını kötüleştirdiğini ifade etti.

NASIL ÖNLENİR, TEDAVİ EDİLİR?

Dr. Kraffert ve Dr Friedman’a tarafından maske takarken cildi korumanın birkaç yolu şöyle; tahriş görülen noktalarda yumuşatıcı krem kullanılarak hasar azaltılabilir. Ayrıca retinol ve saflaştırılmış nano-sülfür gibi anti-akne bileşenleriyle daha hafif kıvamlı nemlendiriciler kullanılabilir. Maske çıkarıldıktan sonra yüz nazikçe temizlenmeli. Ölü hücreler atılmalı.

Maske uzun vakit kullanılmamalı. Daimi maskelerin ise dış kısmında biriken partiküler maddeler mutlaka yıkama güya metotlarla temizlenmeli.

Rahatsızlığın artması hâlinde mutlaka reçeteli ilaçlar kullanılmalı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.