DOLAR 32,3707
EURO 34,5517
ALTIN 2.376,25
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Tüketicilerin Şikayet Bombardımanına Tuttuğu İstanbul Bilişim İçin İflas Kararı Verildi

15.10.2020
A+
A-

Yaklaşık iki ay önce, koronavirüs salgınını ve hakkında yürütülen ‘karalama kampanyalarını’ gerekçe göstererek konkordato ilan eden İstanbul Bilişim’in talebi, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce reddedildi. Mahkeme, şirketin direkt olarak iflasına karar verdi.

Dava sırasında Retro Bilişim Hizmetleri Sanayi ve Dış Ticaret LTD.’nin (İstanbul Bilişim) avukatı İngiliz menşeili bir firmaya ile satış konusunda anlaşıldığını belirterek, kesin süre kararı verilmesini istediklerini ifade etti. Mahkeme heyeti ise şirketin açmış olduğu konkordato davasının ve kesin süre verilmesi talebinin reddine karar verdi.

istanbul bilişim

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Bilişim olarak bilinen, tüketici şikayetleri nedeniyle sık sık gündeme gelen ve hakkında soruşturmalar açılan Retro Bilişim Hizmetleri Sanayi ve Dış Ticaret LTD.’nin iflasına karar verdi ve kararın İstanbul Nöbetçi İflas Müdürlüğü ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne de gönderilmesini talep etti.

İstanbul Bilişim tarafından yaklaşık iki ay önce yayınlanan konkordato ilanı

İstanbul Bilişim, 2002 senesinden bugüne, e-ticaret sektöründe ve 160 çalışanı ile tüm Türkiye’yi kapsayan hizmet anlayışıyla çalışmaktadır. Son dönemde ülkemizde yaşanan kur dalgalanmaları ve ardından tüm dünyayı saran Covid-19 salgını ile dünya genelinde üretim, tedarik ve lojistik sıkıntısı yaşanmıştır. Bunun akabinde oluşan aksaklıkları fırsat bilen bazı kötü niyetli kişiler ve çıkar amaçlı gruplar yüzünden sosyal medya da çıkan şirketimiz aleyhine propagandalar yüzünden şirketimiz çok zorlu bir sürece gelmiştir.

Konuya vakıf olmayan, tek amacı firmadan değişik yollarla kazanç sağlamak veya karalama olan kişiler yüzünden müşterilerimiz gereksiz bir paniğe sevk edilmişir. İcra vs. gibi süreçler kanuni zamanından önce uygulayarak bankalar nezdinde hareket kabiliyetimizi yitirmemize neden olunmuştur. Şirketimiz bu sebeplerden dolayı gereken likiditeyi sağlamak konusunda zorlanmaya başlamıştır. Bu süreç ticari faaliyetlerimizi etkiler hale gelmiştir.

Piyasa koşullarına göre faaliyetimize devam etmek, ödeme yapımızda sürdürülebilir değişiklikler yapmak, yasal süreçleri düzenlemek adına yönetim kurulu kararı ile yeniden yapılandırma süreci başlatılmıştır. Bu kapsamda, yetkili Asliye Ticaret Mahkemesine konkordato talepli başvuru yapılmış, başvuru talebimiz mahkemece uygun bulunarak gerekli tedbir kararı verilmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.