DOLAR 32,3349
EURO 34,8434
ALTIN 2.392,52
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

TÜBİTAK Covid-19 portalı açıldı!

26.03.2020
A+
A-

Türkiye’nin, yeni tip Corona virüs COVID-19 ile mücadele için kurduğu Koronavirüs Bilim Kurulu’ndan sonra TÜBİTAK Covid-19 portalı açıldı. Dünyadaki ve Türkiye’deki verilerin toplandığı bu portal sayesinde bilimsel makalelere, güncel vaka sayılarına ve araştırmalara ulaşılabilecek.

Vatandaşlar yeni portal üzerinden yeni tip Corona virüse ilişkin doğrulanmış bilgilere tek bir yerden erişebilir. Ayrıca web sitesinde Corona virüsü alanında yetkinliğe sahip bilim insanlarına dair bilgilere de ulaşılabiliyor. Üç aşamaya ayrılan araştırmalar ile mikrobiyoloji, serum ve analiz verilerine erişim sağlanabiliyor.

Üniversiteler için uzaktan eğitim kararı! YKS ertelendi!

Üniversiteler ne zaman açılacak? sorusunun cevabı YÖK Başkanı Yekta Saraç’tan geldi. Üniversitelerde bahar dönemi uzaktan eğitim ile yapılacak, YKS ertelendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: “Bilimin gücünden maksimum faydalanmamız gereken böyle bir dönemde yeni bir uygulama olarak geliştirdiğimiz Covid-19 platformunu bugün devreye aldık. Araştırmacılarımızın birlikte iş yapmaları ve güçlü bir sinerji oluşturmaları çok önemli. Bu interaktif portalda, Covid-19 ile ilgili ülkemizin yetkinliklerine, güncel bilgilere, akademik araştırma ve makalelere yer veriyoruz.” dedi.

TÜBİTAK COVID-19 Portalı’na buradan erişebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.