DOLAR 32,5566
EURO 34,8396
ALTIN 2.431,83
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Tuba Büyüküstün: “Çok beğendik ve gurur duyduk”

23.01.2020
A+
A-

Başrollerinde Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar ve Birkan Sokullu’nun yer aldığı dizinin yönetmenliğini Emre Şahin paylaşıyor. Habertürk’ten Tolga Aslan’ın haberine göre tarihe damga vuran padişahlardan Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alan belgesel dizi niteliğinde olan yapım 6 bölümden oluşuyor. Belgesel tadındaki dizide Mara Hatun’u canlandıran oyuncu Tuba Büyüküstün, gösterim öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Dizi hakkında oyuncu, “Güzel bir iş yaptık. Belgesel drama İstanbul’un fethi ile ilgili. O fetih sürecini çektik. İstanbul’un fethi ile ilgili, Fatih ile ilgili bizim kitaplardan daha çok bilgi var. Tarih kitaplarında okullarda okumadığımız bilgiler, karakterler var. Sadece Türkiye için değil dünyanın tarihini değiştiren bir olay, çağ atlatan bir olay. Dolayısıyla dünya için ilk defa yapılmış Fatih ve fethi ilk defa anlatılıyor” dedi. Mara Hatun karakteri hakkında Tuba Büyüküstün, “Mara Hatun’u canlandırıyorum. Fatih’in üvey annesi. Mara Hatun’la ilgili maalesef çok fazla bilgi yok tarihte. Ben karakter teklif edilinceye kadar Mara Hatun’u bilmiyordum. Daha çok yabancı kaynaklarda rastlıyoruz. Mara Hatun bir Sırp prensesi ve Osmanlı sarayına girmiş nadir soylulardan biri. Hiç çocuğu olmamış, Fatih’i de oğlu gibi seven bir kadın” açıklamasını yaptı.

İstanbul’un fethini anlatan Rise of Empires: Ottoman dizisine yapılacak eleştireler hakkında oyuncu, “Tabii ki eleştiri yapılacak. Eleştiriden korkacak bir şey yok. Olsun, o yüzden problem değil” ifadelerini kullandı. Netflix’in dünyada yayımlanacak olan dizisinin oyuncularının Türk olmasını yönetmenleri Emre Şahin’in istediğini söyleyen Tuba Büyüküstün, “Netflix’in bu Türk yapımı değil, ABD Netflix çıkışlı bir proje. O yüzden İngilizce çekildi. Başta İngilizce olarak ABD Netflix üzerinde planlanmış bir proje. Sonra yönetmenimiz Emre Şahin, Fatih’in İstanbul’un fetih dönemini Türklerin oynamasına karar vermiş. Bizim kültürümüz. Bize ait bir jestimiz var, mimiklerimiz var, alışkanlıklarımız var dolayısıyla burada çekmek istedi. O yüzden İngilizce oynandı, sonra üzerine Türkçe dublaj yapıldı” şeklinde konuştu. 3 bölümlük özel gösterim sonrası gurur duyduğunu söyleyen Tuba Büyüküstün, “Çok beğendik, çok gurur duyduk” dedi.

Dizide rol alan başrol oyuncularından Birkan Sokullu da, “Tepkiler oldukça olumlu. İzledikleri şeyi beğenmişler. Ben de kişisel olarak çok beğendim. 3 gün sonra seyirci ile buluşuyor. İnşallah seyirci de beğenir” dedi. Muhabirlerin, “Rolünüze nasıl hazırlandınız?” sorusuna Birkan Sokullu, “Az çok hepimizin aşina olduğu bir konu. 1453 fethi dönemini anlatan bir hikaye işin içerisine girdiğinde karakterle ilgili hayatını anlatan birçok araştırma yaptım” diyerek cevap verdi.

Dizide Sırp ajan An’’yı canlandıran oyuncu Damla Sönmez, “Osmanlı’nın çok kısa bir dönemini anlatıyor. İstanbul’un alınmasının 3 ayını anlatıyor. O yüzden çok fazla detay var içerisinde. Çekerken çok keyifliydi, ortaya çıkan da çok keyifli. Umarım seyirci de beğenir” şeklinde konuştu. Dizinin senaryosunun tarihçiler ile birlikte yapıldığını söyleyen oyuncu, “Masabaşı çalışması çok yapıldı. İşin içerisinde tarihçiler de çok konuşuyor. Ufak bir ön çalışma yapıldı” dedi. Canlandırdığı Sırp ajan Ana hakkında Damla Sönmez, “Ana Osmanlı ve Bizans arasında bir ajanım aslında ben. Bizans ordusunun yetiştirdiği bir kız. Bu hikayeler hepimizin tarihi. Ne çok farklı ülkenin kaynağından tarihi olayları incelerseniz, o kadar gerçekçi durumlar ortaya çıkıyor bu işte. O açıdan hem yabancı, hem de Türk kaynaktan beslenerek yapılmış bir iş. İlk defa İstanbul’un Fethi’ni biz bu kadar detaylı izliyor olacağız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.