DOLAR 32,2107
EURO 34,7844
ALTIN 2.419,83
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

TSMC 2 nm çip geliştirmeye başlıyor Donanımların gelişimindeki en büyük etkenlerden birisi de çip boyutu. Gelen haberlere kadar, TSMC 2 nm…

25.04.2020
A+
A-

Çoğu işyeri, üretim teknolojisini geliştirmek için birbirleri ile çaba halinde. Özellikle Samsung ve TSMC gibi esas üreticiler, sıkı bir rekabetin içerisinde. Bilhassa 7 nm FinFet teknolojisi ile TSMC’ye aleyhinde öne geçen Samsung, müşterilerini kaptırmak istemiyor.

Samsung, 7 nm FinFet teknolojisini daha gelişmiş olmasına rağmen daha ucuza satıyor. Bu sebeple birçok işyeri, bu süreçte Samsung’un kapısını çaldı. Hatta TSMC’nin sadık müşterilerinden NVIDIA’nın bile, yeni Ampere ekran kartlarında Samsung ile meslek birliği yapmış olma ihtimali mevcut. Bu sebeple, gelecek namına TSMC 2 nm çip üretimi için kolları sıvadı.

TSMC, hali hazırda 5 nm EUV çiplerin üretimi için tam kapasiteye geçmiş durumda. Dün gelen bir habere tarafından AMD ve NVIDIA, bu kapasitenin tamamını yeni işlemci ve ekran kartlarında göstermek satın almış. Keza şirket, 5 nm sürecinden sonraki 3 nm çipler için de geliştirmelere devam ediyor.

Samsung’un bu süreçte 3 nm çip üretimi çalışmaları da devam ediyor. Şirketin açıklamalarına tarafından, 3 nm çiplerin seri üretimi 2022 yılında başlayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.